6 culinaire festivals in Azië voor foodies

JJorine 6 september 2023 09:06

Als je een echte foodie bent, is Azië de plek waar je moet zijn. Het continent is bekend om zijn culinaire festivals waar je de lokale keuken kunt proeven en meer te weten kunt komen over de voedselcultuur. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door Azië en delen we 6 niet te missen culinaire festivals.

1. Straatvoedsel festival in Bangkok, Thailand

Het Straatvoedsel Festival in Bangkok is een waar paradijs voor foodies. Dit festival is de perfecte plek om de Aziatische voedselcultuur te ervaren en te genieten van de heerlijke Thaise keuken.

2. Food and Wine Festival in Hong Kong

Het Food and Wine Festival in Hong Kong is een van de meest prestigieuze voedseltoerisme evenementen in Azië. Hier kun je genieten van zowel lokale als internationale gerechten, vergezeld van de beste wijnen.

3. Singapore Food Festival, Singapore

Het Singapore Food Festival is een must voor elke foodie. Dit festival biedt een uitgebreide selectie van zowel traditionele als moderne Singaporese gerechten.

4. Hokkaido Seafood Festival, Japan

Als je een liefhebber bent van zeevruchten, dan mag je het Hokkaido Seafood Festival in Japan niet missen. Dit festival staat bekend om zijn verse en heerlijke zeevruchten.

Festival Locatie Specialiteit
Straatvoedsel Festival Bangkok, Thailand Thaise keuken
Food and Wine Festival Hong Kong Internationale keuken
Singapore Food Festival Singapore Singaporese keuken
Hokkaido Seafood Festival Japan Zeevruchten

5. Bali Vegan Festival, Indonesië

Voor de vegetariërs en veganisten onder ons is het Bali Vegan Festival een aanrader. Dit festival viert de plantaardige keuken en biedt een breed scala aan heerlijke veganistische gerechten.

6. Tet Festival, Vietnam

Tet, of het Vietnamese Nieuwjaar, is het belangrijkste festival in Vietnam. Tijdens dit festival zijn er tal van culinaire hoogtepunten te ontdekken, waaronder traditionele Vietnamese gerechten.

Dus, of je nu gek bent op straatvoedsel, wijnliefhebber bent of de voorkeur geeft aan plantaardig eten, er is altijd een Aziatisch culinair festival dat aan jouw smaak voldoet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.