6 betoverende sneeuwfestivals wereldwijd

MMirte 17 september 2023 08:56

Reizen tijdens de winter kan een unieke ervaring zijn, vooral als je het geluk hebt om een van de vele wereldwijde sneeuwfestivals te bezoeken. Deze evenementen, die vaak plaatsvinden in de koudste streken van de wereld, transformeren steden in adembenemende winterwonderlanden vol met ijs- en sneeuwsculpturen. Hier zijn zes van de meest betoverende sneeuwfestivals wereldwijd die je zeker op je bucketlist zou moeten zetten.

Sapporo sneeuwfestival, Japan

Het Sapporo sneeuwfestival is een van de meest populaire winter-evenementen in Japan. Het festival trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers aan met zijn gigantische sneeuwsculpturen die de straten van Sapporo sieren.

Harbin ijsfestival, China

Het Harbin ijsfestival is een van de grootste ijs- en sneeuwfestivals ter wereld. Het festival is beroemd om zijn enorme, verlichte ijskastelen en complexe sneeuwsculpturen.

Quebec winter carnaval, Canada

Het Quebec winter carnaval is het grootste wintercarnaval ter wereld. Highlights zijn onder andere de ijspaleis, sneeuwsculpturenwedstrijd en de legendarische nachtparades.

Internationaal sneeuwsculptuur festival Breckenridge, Verenigde Staten

Het Internationaal sneeuwsculptuur festival Breckenridge trekt kunstenaars en bezoekers van over de hele wereld. Kunstenaars transformeren enorme blokken sneeuw in kunstwerken van ongelooflijke detail en schoonheid.

Fête de la neige de Montréal, Canada

Het Fête de la neige de Montréal is een familievriendelijk evenement dat outdoor activiteiten combineert met het bekijken van prachtige sneeuwsculpturen.

Carnaval de Québec, Canada

Het Carnaval de Québec is een van de oudste winterfestivals in de wereld. Het biedt een scala aan activiteiten, waaronder parades, sneeuwsculpturen en ijsvissen.

Festival Land Hoogtepunten
Sapporo sneeuwfestival Japan Grote sneeuwsculpturen
Harbin ijsfestival China Verlichte ijskastelen
Quebec winter carnaval Canada Ijspaleis, sneeuwsculpturenwedstrijd
Internationaal sneeuwsculptuur festival Breckenridge Verenigde Staten Gedetailleerde sneeuwsculpturen
Fête de la neige de Montréal Canada Outdoor activiteiten, sneeuwsculpturen
Carnaval de Québec Canada Parades, sneeuwsculpturen, ijsvissen

Als je avontuurlijk ingesteld bent en houdt van reizen, zou je zeker deze sneeuwfestivals moeten overwegen voor je volgende winteruitje. Elk van deze festivals biedt een unieke ervaring die je nergens anders kunt vinden. Dus pak je warmste jas en ga op avontuur naar een van deze fantastische sneeuwfestivals wereldwijd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.