6 betoverende ijslandschappen voor winterliefhebbers

QQuirijn 1 september 2023 15:57

Winterliefhebbers opgelet! Voor degenen die de warmte van de zomerzon liever verruilen voor het koele landschap van winterse locaties, hebben we een lijst samengesteld van zes absoluut betoverende ijslandschappen waar je absoluut een keer moet zijn geweest.

1. Jökulsárlón, IJsland

Natuurlijk konden we dit lijstje niet beginnen zonder IJsland te noemen. Het land is vernoemd naar het prachtige ijslandschap en Jökulsárlón is daar geen uitzondering op. Deze grote gletsjerlagune is gevuld met ijsbergen die afkomstig zijn van de nabijgelegen Breiðamerkurjökull-gletsjer. Plus, het is een geweldige plek om zeehonden te spotten!

2. Lake Baikal, Rusland

Lake Baikal is niet alleen het diepste en oudste (25 miljoen jaar!) meer ter wereld, het is ook één van de meest adembenemende winterlandschappen. In de winter bevriest het meer volledig, wat resulteert in een prachtig ijslandschap waar je over heen kunt lopen of schaatsen.

3. De Alpen, Europa

De Alpen strekken zich uit over acht landen en zijn met hun besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte winterlandschappen een paradijs voor winterliefhebbers. Of je nu graag skiet, snowboardt, of gewoon geniet van het landschap, de Alpen hebben voor ieder wat wils.

4. Antarctica

Antarctica mag dan wel één van de meest onherbergzame plaatsen op aarde zijn, het is ook één van de mooiste. De uitgestrekte ijslandschappen, de gigantische ijsbergen en de unieke dieren - zoals pinguïns en zeehonden - maken dit tot een onvergetelijke bestemming.

5. Lapland, Finland

Als thuisbasis van de Kerstman is Lapland de perfecte winterbestemming. Maar naast een bezoek aan de kerstman, kun je hier ook genieten van het prachtige Noorderlicht en de uitgestrekte sneeuwlandschappen.

6. De Rocky Mountains, Canada

De Rocky Mountains in Canada zijn een waar winterwonderland. Met talloze wintersportmogelijkheden, prachtige ijslandschappen en dieren zoals elanden en wolven, is dit de perfecte bestemming voor de natuurliefhebber.

Bestemming Locatie Attractie
Jökulsárlón IJsland Gletsjers
Lake Baikal Rusland Ijsmeer
De Alpen Europa Bergen
Antarctica Zuidpool Ijsbergen
Lapland Finland Noorderlicht
Rocky Mountains Canada Wintersport

Dus winterliefhebbers, waar wachten jullie nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.