6 avontuurlijke jungletochten in Borneo

MMirte 19 september 2023 22:57

Borneo, een plek waar avontuur en natuur hand in hand gaan. Of je nu op zoek bent naar wildlife safari's, trekking in de jungle, of gewoon de ongerepte natuur en fascinerende cultuur wilt ervaren, Borneo heeft het allemaal. Hier zijn zes avontuurlijke jungletochten die je zeker niet mag missen op dit adembenemende eiland.

1. Kinabatangan River Wildlife Safari

De Kinabatangan rivier is één van de beste plekken in Borneo om de lokale fauna te observeren. Van orang-oetans en neusapen tot pygmee olifanten en krokodillen, je kunt ze hier allemaal tegenkomen.

2. Trektocht in het Danum Valley Conservation Area

Het Danum Valley Conservation Area is één van de laatste intacte laagland regenwouden in de wereld. Met meer dan 300 vogelsoorten en 110 verschillende zoogdieren, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers.

3. Beklimming van Mount Kinabalu

Voor de echte avonturiers is er de beklimming van Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en de klim zelf is een onvergetelijke ervaring.

4. Poring Hot Springs en Canopy Walkway

Na een lange dag in de jungle, is er niets beter dan ontspannen in de warme bronnen van Poring. En vergeet niet om de canopy walkway te bezoeken, waar je kunt wandelen tussen de boomtoppen en genieten van het uitzicht.

5. Jungle trekking in het Tabin Wildlife Reserve

Het Tabin Wildlife Reserve is een andere geweldige plek voor jungle trekking. Het reservaat is thuis voor vele bedreigde diersoorten en biedt een unieke kans om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

6. Bako National Park

Bako National Park is het oudste nationale park van Borneo en biedt een geweldige variëteit aan landschappen en dieren, van mangroven en regenwoud tot zeldzame dieren zoals de neusaap en de Borneose bearded pig.

Hier is een overzicht van de 6 avontuurlijke jungletochten:

Jungletocht Locatie Activiteiten
Kinabatangan River Wildlife Safari Kinabatangan rivier Wildlife safari
Trektocht in het Danum Valley Conservation Area Danum Valley Conservation Area Trektocht, vogelspotten
Beklimming van Mount Kinabalu Mount Kinabalu Bergbeklimmen
Poring Hot Springs en Canopy Walkway Poring Warme bronnen, canopy walkway
Jungle trekking in het Tabin Wildlife Reserve Tabin Wildlife Reserve Jungle trekking, vogelspotten
Bako National Park Bako National Park Wandelen, dieren spotten

Borneo is een bestemming vol avontuur en natuurlijke schoonheid. Met deze jungletochten krijg je de kans om het beste van dit eiland te ervaren. Of je nu een ervaren avonturier bent of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, Borneo heeft iets voor jou.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.