5 verrassende wijnregio's waar je moet proeven

MMirte 29 november 2023 07:07

Voor veel mensen is een goed glas wijn de ultieme manier om te ontspannen. Of je nu een doorgewinterde sommelier bent of gewoon geniet van een casual glas wijn, er gaat niets boven de ervaring van het proeven van wijn in de regio waar het wordt geproduceerd. En terwijl iedereen bekend is met de wijngaarden van Frankrijk, Italië en Spanje, zijn er net zo ongelooflijke en veel minder bekende wijnregio's op de wereld die wachten om ontdekt te worden. Hier zijn vijf verrassende wijnregio's waar je moet proeven.

1. Douro Valley, Portugal

Douro Valley is de oudste wijnregio ter wereld en een UNESCO-werelderfgoed. De wijngaarden zijn terrasvormig en gebouwd op steile hellingen, wat resulteert in een adembenemend uitzicht. Hoewel de regio het meest bekend staat om haar portwijn, produceert het ook hoge kwaliteit rode en witte wijnen.

2. Finger Lakes, Verenigde Staten

Gelegen in het noorden van New York, biedt de Finger Lakes-regio een divers aanbod van wijnen, met een bijzondere focus op Riesling. De regio heeft meer dan 100 wijnmakerijen en is snel een favoriet aan het worden onder de wijnkenners.

3. Stellenbosch, Zuid-Afrika

Hoewel de wijnbouw in Zuid-Afrika teruggaat tot de 17e eeuw, wordt de regio pas recentelijk erkend voor haar kwaliteitswijnen, voornamelijk rood. Stellenbosch, een universiteitsstad omgeven door de wijngaarden, is het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

4. Maule Valley, Chili

Maule Valley is de grootste en een van de oudste wijnregio's in Chili. De regio is bekend om haar robuuste rode wijnen, voornamelijk Cabernet Sauvignon en Carmenere.

5. Yarra Valley, Australië

Op slechts een uur rijden van Melbourne, is Yarra Valley een waar paradijs voor wijnliefhebbers. De regio is bekend om haar koel-klimaat wijnen, vooral Chardonnay en Pinot Noir.

Het ontdekken van nieuwe wijnregio's is een avontuur op zich. Deze vijf regio's bieden niet alleen enkele van de beste wijnen ter wereld, maar ook unieke ervaringen die je nergens anders vindt. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een wijnreis, overweeg dan eens deze minder bekende maar net zo fantastische wijnregio's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.