5 verborgen stranden in Indonesië

QQuirijn 21 januari 2024 07:06

Indonesië, een land met meer dan 17.000 eilanden, heeft ongetwijfeld een aantal van de mooiste stranden ter wereld. Maar naast de populaire, vaak drukke stranden, zijn er ook talloze verborgen pareltjes te vinden. Hier zijn vijf verborgen stranden in Indonesië die je absoluut niet mag missen.

1. Pink Beach, Komodo Eiland

Het Pink Beach, of Pantai Merah, zoals het lokaal bekend is, is een van de zeven stranden ter wereld waar het zand een prachtige roze kleur heeft. Dit komt door de minuscule stukjes rood koraal die door de golven zijn fijngemalen en vermengd met het witte zand.

2. Gili Meno, Lombok

Gili Meno is het rustigste van de drie Gili-eilanden en biedt een ongerept strand met kristalhelder water, omgeven door prachtig koraal. Het is de perfecte plek voor snorkelen en duiken, met een goede kans om zeeschildpadden te zien.

3. Nihiwatu Beach, Sumba

Nihiwatu, ook bekend als 'The Edge of Wilderness', is een afgelegen strand op het eiland Sumba. Het strand is bekend om zijn uitstekende surfmogelijkheden en wordt vaak aangeduid als een van de beste surfspots ter wereld.

4. Derawan Eiland, Oost Kalimantan

Het Derawan Eiland is een waar duikparadijs. Het eiland herbergt een van de rijkste biodiversiteiten in de wereld met zeldzame soorten zoals groene zeeschildpadden, manta roggen en de kleinste walvissen.

5. Trikora Beach, Bintan

Trikora Beach, gelegen aan de oostkust van Bintan, is een van de minder bekende, maar prachtige stranden van Indonesië. Met zijn kristalheldere water en witte zandstranden is het een perfecte plek voor diegenen die rust zoeken.

Strand Locatie Uniek kenmerk
Pink Beach Komodo Eiland Roze zand
Gili Meno Lombok Zeeschildpadden
Nihiwatu Beach Sumba Surfen
Derawan Eiland Oost Kalimantan Duiken
Trikora Beach Bintan Rustig

Het ontdekken van deze verborgen stranden in Indonesië zal je ongetwijfeld een unieke en onvergetelijke ervaring geven. Of je nu op zoek bent naar een rustige stranddag, spannende watersporten of een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, deze stranden hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Pak je zwemkleding en zonnebrand en ontdek de prachtige verborgen stranden van Indonesië!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.