5 verborgen parels van de Portugese kustlijn

QQuirijn 16 augustus 2023 10:27

Als je denkt aan de Portugese kust, komen waarschijnlijk meteen de prachtige stranden van de Algarve en de levendige steden zoals Lissabon en Porto in je op. Maar Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende highlights. Wij nemen je mee naar 5 verborgen parels van de Portugese kustlijn die je absoluut niet wilt missen.

1. Vila Nova de Milfontes

Dit charmante kustdorpje ligt in het natuurpark 'Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina' en is een ware oase van rust. Met zijn witte huisjes, kronkelende straatjes en prachtige stranden is Vila Nova de Milfontes een perfecte plek voor wie op zoek is naar ontspanning.

2. Praia de Odeceixe

Dit prachtige strand, gelegen aan de monding van de rivier de Ribeira de Seixe, is zeker een bezoek waard. Het is een van de meest pittoreske plekken aan de westkust van Algarve en biedt adembenemend uitzicht op de omliggende kliffen.

3. Peniche

Dit kleine vissersstadje staat bekend om zijn surfstranden en de indrukwekkende kliffen van Cabo Carvoeiro. Peniche heeft ook een rijke geschiedenis, met tal van historische bezienswaardigheden zoals het fort van Peniche.

4. Serra da Arrábida

Het natuurpark Serra da Arrábida, gelegen tussen Setúbal en Sesimbra, is een unieke plek met prachtige landschappen, van groene bergen tot kristalheldere stranden. Hier kun je genieten van een breed scala aan activiteiten, van wandelen tot snorkelen.

5. Comporta

Dit hippe kustplaatsje in de Alentejo regio staat bekend om zijn prachtige stranden, stijlvolle winkels en heerlijke seafood restaurants. Comporta is de perfecte plek voor een luxe uitje aan de Portugese kust.

Reisbestemming Kenmerken
Vila Nova de Milfontes Rust, natuur, stranden
Praia de Odeceixe Pittoresk, uitzicht
Peniche Surfstranden, historie
Serra da Arrábida Natuurpark, activiteiten
Comporta Luxe, stranden, restaurants

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.