5 verborgen parels van de Mediterraanse kust

QQuirijn 17 september 2023 19:26

De Mediterraanse kust is een walhalla voor reisliefhebbers. Maar er is meer dan alleen de geijkte toeristische trekpleisters. Laten we de verborgen parels van deze prachtige regio ontdekken.

1. Kastellorizo, Griekenland

Kastellorizo is een van de verborgen parels van de Mediterraanse kust. Dit kleine eiland ligt op slechts een paar kilometer van de Turkse kust, maar behoort tot Griekenland. Het staat bekend om zijn schilderachtige haven, gekleurde huizen en rustige sfeer. De kristalheldere zee is ideaal voor snorkelen en duiken.

2. Llafranc, Spanje

In de Catalaanse regio van Spanje, ver weg van de drukte van Barcelona en de Costa Brava, ligt het charmante dorpje Llafranc. Het is een van de meest chique badplaatsen van de regio, met een prachtig zandstrand en een idyllische vissershaven.

3. Portofino, Italië

Portofino is een klein vissersdorpje aan de Italiaanse Rivièra, beroemd om zijn pittoreske haven en kleurrijke huizen. Het trekt een chique publiek aan en biedt enkele van de beste visrestaurants in Italië.

4. Kalkan, Turkije

Kalkan is een charmant en ongerept resort aan de Turkse Lycische kust. Het staat bekend om zijn witte huisjes, kiezelstranden en kristalhelder water.

5. Comino, Malta

Comino is een klein eilandje tussen Malta en Gozo. Het is vooral bekend om de Blauwe Lagune, een prachtige baai met kristalhelder water.

Bestemming Land Belangrijkste trekpleister
Kastellorizo Griekenland Schilderachtige haven
Llafranc Spanje Prachtig zandstrand
Portofino Italië Pittoreske haven
Kalkan Turkije Witte huisjes
Comino Malta Blauwe Lagune

Deze verborgen parels van de Mediterraanse kust bieden een unieke ervaring, ver weg van de massa. Of je nu houdt van rustige stranden, charmante dorpjes of prachtige natuur, deze bestemmingen hebben het allemaal. Plan je reis en ontdek de onontdekte schoonheid van de Middellandse Zee.

Meer artikelen