5 van de grootste en indrukwekkendste watervallen ter wereld

JJorine 16 oktober 2023 16:12

Wie houdt er niet van de ruige schoonheid van een waterval? Het bulderende geluid van het neerstortende water, de koele nevel die je gezicht kietelt, de regenboogkleurige lichtflitsen die dansen in de zon - het is moeilijk te weerstaan. Van de komst van de eerste toeristen bij de Victoria Falls in de 19e eeuw tot aan de moderne 'bucket list' avonturiers die de Peruaanse Gocta Cataracts bezoeken, watervallen hebben altijd een magische aantrekkingskracht gehad. We hebben de vijf grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld voor je op een rijtje gezet.

Niagara Falls, USA/Canada

De Niagara Falls zijn waarschijnlijk de bekendste watervallen ter wereld, gelegen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Bestaande uit drie afzonderlijke watervallen - de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls - trekken ze jaarlijks miljoenen bezoekers.

Angel Falls, Venezuela

De Angel Falls in Venezuela, vernoemd naar de Amerikaanse piloot Jimmy Angel die de waterval in 1933 ontdekte, is de hoogste ononderbroken waterval ter wereld met een hoogte van 979 meter.

Victoria Falls, Zambia/Zimbabwe

Gedeeld door Zambia en Zimbabwe, wordt de Victoria Falls vaak beschouwd als de grootste waterval ter wereld. Niet vanwege de hoogte of breedte, maar vanwege de totale waterstroom.

Iguazu Falls, Argentinië/Brazilië

De Iguazu Falls op de grens van Argentinië en Brazilië zijn een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld. Het is een complex van 275 individuele watervallen, verspreid over bijna drie kilometer.

Plitvice Watervallen, Kroatië

De Plitvice Watervallen in Kroatië maken deel uit van een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Deze prachtige serie van 16 terrasvormige meren, onderling verbonden door watervallen, biedt een van de meest unieke natuurlijke decors ter wereld.

Hieronder vind je een handig overzicht van deze vijf indrukwekkende watervallen:

Waterval Locatie Hoogte (m) Breedte (m)
Niagara Falls USA/Canada 51 1203
Angel Falls Venezuela 979 N/A
Victoria Falls Zambia/Zimbabwe 108 1708
Iguazu Falls Argentinië/Brazilië 82 2700
Plitvice Watervallen Kroatië Varieert Varieert

Als je een natuur- en avontuurliefhebber bent, mag een bezoek aan deze indrukwekkende watervallen zeker niet ontbreken op je bucket list. Vergeet niet om een waterdichte camera mee te nemen voor die prachtige foto's!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.