5 tips voor het boeken van goedkope vliegtickets

JJorine 10 augustus 2023 17:58

Wie wil er nou niet besparen op vliegtickets? Een goede deal kan je reisbudget aanzienlijk verlichten. Daarom hebben we vijf handige tips verzameld om je te helpen bij het boeken van goedkope vliegtickets.

1. Boek op het juiste moment

Het tijdstip van boeken kan een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van je vliegticket. Over het algemeen geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket. Maar ook de dag van de week en het tijdstip van de dag kunnen verschil maken. Zo zijn vliegtickets vaak goedkoper als je boekt op een dinsdag of woensdag.

2. Vergelijk meerdere websites

Er zijn talloze websites waar je vliegtickets kunt boeken. Het is de moeite waard om deze te vergelijken. Sommige sites bieden speciale aanbiedingen of kortingen die je niet wilt missen. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met eventuele boekingskosten.

3. Wees flexibel met je reisdata

Als je flexibel bent met je reisdata, kun je vaak een stuk goedkoper uit zijn. Zo zijn vliegtickets doorgaans goedkoper buiten de schoolvakanties en rond feestdagen.

4. Maak gebruik van een VPN

Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden goedkopere tarieven aan mensen in bepaalde landen. Door een VPN te gebruiken, kun je deze tarieven mogelijk benutten. Let wel op de voorwaarden, want dit is niet altijd toegestaan.

5. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Veel luchtvaartmaatschappijen en boekingswebsites bieden speciale deals aan hun nieuwsbriefabonnees. Het kan dus lonen om je hiervoor in te schrijven.

Tip 1 Boek op het juiste moment
Tip 2 Vergelijk meerdere websites
Tip 3 Wees flexibel met je reisdata
Tip 4 Maak gebruik van een VPN
Tip 5 Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.