5 sprookjesachtige winterdorpen in Europa

MMirte 8 oktober 2023 07:16

Europa in de winter verandert in een echt sprookjesboek, met sneeuwbedekte daken, fonkelende lichtjes en knusse markten. Er zijn talloze [[sprookjesachtige winterdorpen in Europa]] die je zeker moet bezoeken. Hier zijn onze top 5 winterdorpen die je deze winter moet bezoeken:

1. Hallstatt, Oostenrijk

Hallstatt is een van de [[mooiste winterdorpen in Europa]]. Het ligt aan de oevers van het Hallstätter See en is een UNESCO werelderfgoed. De combinatie van het schilderachtige meer, de besneeuwde bergen en de historische architectuur maakt van Hallstatt een echt winterparadijs.

2. Rothenburg ob der Tauber, Duitsland

Rothenburg ob der Tauber is een van de meest [[romantische winterdorpen in Europa]]. Met zijn middeleeuwse architectuur en kerstmarkt is deze stad een echt sprookje in de winter.

3. Colmar, Frankrijk

Colmar is een van de [[beste Europese winterdorpen]]. Het is vooral bekend om zijn kleurrijke vakwerkhuizen en de magische kerstmarkt.

4. Brugge, België

Brugge, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd, is een van de [[sprookjesachtige dorpen in Europa]]. In de winter, met de grachten die weerspiegelen in de sneeuw, wordt de stad nog betoverender.

5. Tromsø, Noorwegen

Tromsø is een van de [[unieke winterdorpen in Europa]]. Het wordt ook wel de 'Poort naar het Noorden' genoemd. In de wintermaanden kunt je hier het noorderlicht zien.

Dorp Land Bijzonderheid
Hallstatt Oostenrijk UNESCO werelderfgoed
Rothenburg ob der Tauber Duitsland Middeleeuwse architectuur
Colmar Frankrijk Kleurrijke vakwerkhuizen
Brugge België 'Venetië van het Noorden'
Tromsø Noorwegen Noorderlicht

Hoewel deze dorpen de top 5 vormen, zijn er nog veel meer [[sprookjesachtige winterdorpen in Europa]] te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar romantiek, avontuur of gewoon wilt genieten van de winterse sfeer, er is altijd wel een perfect winterdorp voor jou in Europa.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.