5 plekken om walvissen te spotten langs de kust van Californië

QQuirijn 1 september 2023 23:31

Als je een natuurliefhebber bent en walvissen wilt spotten, is de kust van Californië een van de beste plekken ter wereld om dit te doen. De krachtige oceaanstromingen brengen voedselrijk water naar de oppervlakte, wat een verscheidenheid aan zeedieren aantrekt, inclusief verschillende soorten walvissen. In dit artikel geven we je een overzicht van de top 5 plaatsen om walvissen te spotten in Californië.

1. Monterey Bay

Monterey Bay is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten. Vanwege de unieke onderwatergeografie kunnen walvissen hier het hele jaar door worden gezien. Het hoogtepunt is de jaarlijkse migratie van duizenden grijze walvissen van december tot april.

2. San Diego

In San Diego kun je van december tot maart grijze walvissen spotten die vanuit Alaska naar de warme wateren van Baja California migreren. Ook kun je van juni tot november bultruggen en blauwe walvissen zien.

3. Santa Barbara

Santa Barbara is een andere uitstekende plek om walvissen te spotten. De zomermaanden zijn vooral goed voor het spotten van blauwe en bultruggen, terwijl grijze walvissen in de winter hier passeren.

4. Point Reyes

Point Reyes is een van de mooiste natuurlijke landschappen van Californië en een uitstekende plek om walvissen te spotten. De witte kliffen bieden een uitstekend platform voor walvisspotters.

5. Channel Islands

De Channel Islands zijn een van de meest afgelegen en ongerepte plaatsen in Californië. Je kunt hier het hele jaar door verschillende soorten walvissen zien, waaronder blauwe, grijze en bultruggen.

Plaats Beste tijd om walvissen te spotten
Monterey Bay Hele jaar door
San Diego December tot maart, juni tot november
Santa Barbara Zomermaanden, winter voor grijze walvissen
Point Reyes Hele jaar door
Channel Islands Hele jaar door

Het spotten van walvissen langs de kust van Californië is een onvergetelijke ervaring. Of je nu een doorgewinterde natuurliefhebber bent of dit je eerste keer is, je zult zeker versteld staan van de grootte en gratie van deze majestueuze zeedieren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.