5 plekken om het wilde dierenleven van Australië te ervaren

MMirte 31 december 2023 07:06

Australië staat bekend om zijn unieke en diverse dierenleven. Van kangoeroes en koala's tot zoutwaterkrokodillen en talloze vogelsoorten, er is altijd wel iets bijzonders te zien. In dit artikel nemen we je mee naar de 5 beste plekken om het wilde dierenleven van Australië te ervaren.

1. The Great Barrier Reef

Geen bezoek aan Australië is compleet zonder het Great Barrier Reef. Dit is niet alleen de beste plek om te duiken met haaien in Australië, maar ook om talloze soorten tropische vissen, schildpadden en ander zeeleven te observeren. Er zijn tal van duik- en snorkeltrips beschikbaar die je naar de beste plekken leiden.

2. Kangaroo Island

Kangaroo Island is de perfecte plek voor het bekijken van kangoeroes, koala's, zeeleeuwen en meer. De ongerepte wildernis en de talrijke natuurreservaten maken het een paradijs voor natuurliefhebbers. Vergeet niet om je camera mee te nemen voor de perfecte foto!

3. Kakadu National Park

Het Kakadu National Park is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Australië. Van krokodillen in de wetlands tot exotische vogels in de bossen, er is hier een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren om te ontdekken.

4. The Whitsunday Islands

De Whitsunday Islands zijn een paradijs voor vogelliefhebbers. Met meer dan 200 soorten vogels om te spotten, is dit een van de beste plekken voor vogelspotten in Australië.

5. Great Ocean Road

Tot slot is de Great Ocean Road een must voor elke reiziger. Deze schilderachtige route biedt niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook de kans om koala's en andere wilde dieren te spotten.

Naam Soorten Dieren Beste Tijd Om Te Bezoeken
The Great Barrier Reef Haaien, tropische vissen, schildpadden Juni tot November
Kangaroo Island Kangoeroes, koala's, zeeleeuwen Het hele jaar door
Kakadu National Park Krokodillen, vogels Mei tot September
The Whitsunday Islands Vogels September tot April
Great Ocean Road Koala's, vogels September tot April

Maak je klaar om de unieke wilde dieren van Australië te ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.