5 pittoreske treinreizen door de Schotse hooglanden

MMirte 2 september 2023 21:16

Schotland, het land van de meeslepende melodieën van de doedelzak, de verrukkelijke whisky's en natuurlijk de adembenemende landschappen. Er is geen betere manier om de majestueuze Schootse hooglanden te ervaren dan per trein. Hier zijn vijf pittoreske treinreizen die je meenemen op een onvergetelijk avontuur door Schotland.

1. De West Highland Line

Deze legendarische treinreis begint in Glasgow en neemt je mee op een adembenemende tocht door de Schotse hooglanden. Met pittoreske stops bij het idyllische Loch Lomond en de mystieke Rannoch Moor, is dit een van de mooiste treinreizen in Schotland. Het hoogtepunt van deze reis is de oversteek van het Glenfinnan viaduct, bekend van de Harry Potter films.

2. De Kyle Line

Een treinreis die je van de oostkust naar de westkust van Schotland brengt. De Kyle Line is een ware traktatie voor treinliefhebbers. Je reist door het hart van de Schotse hooglanden, met adembenemende vergezichten over de wilde landschappen en pittoreske dorpjes.

3. De North Highland Line

De North Highland Line, ook wel bekend als de Far North Line, is een van de meest afgelegen treinroutes in Schotland. Deze treinreis neemt je mee door de ruige en ongerepte natuur van Noord-Schotland, met stops bij historische plaatsen zoals de oude Vikingnederzetting van Thurso.

4. De East Coast Main Line

Deze treinreis biedt een prachtig uitzicht op de Schotse oostkust. De East Coast Main Line neemt je mee langs schilderachtige kustplaatsjes, imposante kastelen en de prachtige stad Edinburgh. Een absolute must voor iedereen die de oostkust van Schotland wil ontdekken.

5. De Borders Railway

De Borders Railway is de langste nieuwe binnenlandse spoorlijn in Groot-Brittannië voor meer dan een eeuw. Het verbindt de Schotse hoofdstad Edinburgh met de charmante stad Tweedbank. Deze treinreis geeft je de kans om het prachtige landschap van de Schotse Borders te ontdekken.

Treinreis Hoogtepunten
West Highland Line Glasgow, Loch Lomond, Rannoch Moor, Glenfinnan viaduct
Kyle Line Oostkust naar westkust, hart van de Schotse hooglanden
North Highland Line Ongerepte natuur van Noord-Schotland, Thurso
East Coast Main Line Schotse oostkust, Edinburgh
Borders Railway Edinburgh, Tweedbank, Schotse Borders

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.