5 pittoreske plattelandsdorpen in het Verenigd Koninkrijk

MMirte 21 augustus 2023 10:22

Het Verenigd Koninkrijk is rijk aan geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen. Het is niet alleen de thuisbasis van wereldberoemde steden zoals Londen, Edinburgh en Liverpool, maar ook van talloze charmante plattelandsdorpen. Deze pittoreske dorpjes bieden een rustige ontsnapping uit het drukke stadsleven en geven bezoekers de kans om het authentieke Britse plattelandsleven te beleven. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis langs vijf van de mooiste plattelandsdorpen in het Verenigd Koninkrijk.

Bibury, Gloucestershire

Bibury wordt vaak beschreven als 'het mooiste dorp van Engeland' en het is niet moeilijk om te zien waarom. De historische, honingkleurige cottages van Arlington Row zijn een lust voor het oog, en de omliggende natuur is adembenemend. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de forellenkwekerij en de Sint-Mariakerk.

Portmeirion, Wales

Portmeirion is een uniek en kleurrijk dorp aan de kust van Noord-Wales. Het werd ontworpen en gebouwd door Sir Clough Williams-Ellis tussen 1925 en 1975 als een eerbetoon aan de atmosfeer van het Middellandse Zeegebied. Slenter door de pittoreske straatjes, geniet van het uitzicht op het estuarium en bezoek de prachtige subtropische tuinen.

Polperro, Cornwall

Polperro is een historisch vissersdorp in het graafschap Cornwall. Het is bekend om zijn smalle, kronkelende straatjes en huisjes die tegen de heuvels zijn gebouwd. Polperro heeft ook een prachtige haven en biedt prachtige wandelingen langs de kust.

Plockton, Schotland

Plockton is een charmant dorp aan de westkust van Schotland, bekend om zijn pittoreske haven en traditionele Highland cottages. Ga op een boottocht om de zeehonden te zien, bezoek de lokale kunstgalerijen en geniet van de heerlijke Schotse keuken in de lokale pubs.

Castle Combe, Wiltshire

Castle Combe wordt vaak 'het mooiste dorp van Engeland' genoemd en is een populaire bestemming voor liefhebbers van het platteland. De oude wevershuisjes, de 14e-eeuwse markt en de oude watermolen vormen een idyllisch tafereel.

Dorp Graafschap
Bibury Gloucestershire
Portmeirion Gwynedd, Wales
Polperro Cornwall
Plockton Ross and Cromarty, Schotland
Castle Combe Wiltshire

Ieder van deze dorpen heeft zijn eigen unieke charme en karakter. Of je nu op zoek bent naar een rustige ontsnapping aan het stadsleven of naar een authentieke Britse ervaring, deze pittoreske plattelandsdorpen in het Verenigd Koninkrijk zijn de perfecte bestemming.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.