5 onvergetelijke zonsondergangen en waar je ze kunt zien

MMirte 27 augustus 2023 07:02

Of je nu een fervent reiziger bent of gewoon geniet van de kleine dingen in het leven, er gaat niets boven een spectaculaire zonsondergang. Dat moment waarop de lucht zich vult met een reeks veranderende kleuren, van diep oranje tot paars, is een ervaring die je keer op keer wilt beleven. Hier zijn vijf locaties voor onvergetelijke zonsondergangen en enkele tips om te weten wanneer je daar moet zijn om het beste van de avondhemel te vangen.

1. Santorini, Griekenland

Beste tijd voor zonsondergang: tussen 18:00 en 20:00 uur in de zomermaanden

Santorini staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, vooral vanuit het dorp Oia. Het contrast tussen de witgekalkte gebouwen en de oranje hemel creëert een absoluut spectaculair zicht. Het is een magisch moment dat je moet ervaren als je in Griekenland bent.

2. Grand Canyon, Verenigde Staten

Beste tijd voor zonsondergang: tussen 17:00 en 19:00 uur in de zomermaanden

De Grand Canyon biedt een van de meest verbluffende zonsondergangen ter wereld. De kleuren van de canyon veranderen dramatisch als de zon ondergaat, wat resulteert in een onvergetelijke visuele ervaring.

3. Uluru, Australië

Beste tijd voor zonsondergang: tussen 18:30 en 20:00 uur in de zomermaanden

De enorme zandsteenformatie, bekend als Uluru of Ayers Rock, wordt tijdens de zonsondergang verlicht in diepe rode en oranje tinten. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Australië en een must-see voor elke natuurliefhebber.

4. Iguazu Watervallen, Argentinië/Brazilië

Beste tijd voor zonsondergang: tussen 18:30 en 20:00 uur in de zomermaanden

De Iguazu Watervallen, gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië, bieden een uniek schouwspel tijdens de zonsondergang. De vallende wateren lijken bijna gloeiend onder de avondhemel, wat een onvergetelijk gezicht biedt.

5. Maasai Mara, Kenia

Beste tijd voor zonsondergang: tussen 18:00 en 19:00 uur het hele jaar door

De Maasai Mara is een van de beste plekken ter wereld om wilde dieren te spotten. Maar het is ook een van de beste plaatsen om een zonsondergang te beleven. De vlakten van de Mara tegen de achtergrond van een ondergaande zon zijn een beeld dat je nooit zult vergeten.

Het is vermeldenswaard dat het altijd een goed idee is om het weer en de exacte zonsondergangtijden te controleren voordat je op pad gaat om deze prachtige zonsondergangen te ervaren. Elk van deze locaties biedt een unieke ervaring die je adem zal wegnemen en je zal laten verlangen naar meer.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.