5 onontdekte parels langs de Middellandse Zeekust

QQuirijn 17 augustus 2023 15:22

De Middellandse Zee is een populaire vakantiebestemming, maar er zijn nog steeds enkele verborgen juweeltjes te ontdekken. Laat de drukke steden en toeristische hotspots achter je en ontdek deze 5 onontdekte parels langs de Middellandse Zeekust.

1. Cadaqués, Spanje

Verborgen in de heuvels van de Costa Brava, vind je het schilderachtige stadje Cadaqués. Dit voormalige vissersdorpje heeft zijn authentieke charme behouden en biedt prachtige uitzichten op de zee. Vergeet niet het huis van Salvador Dalí te bezoeken, dat nu een museum is.

2. Comino, Malta

Het eiland Comino is één van de minst bezochte plekken van Malta. Met zijn turquoise wateren en rustige stranden is het de perfecte plek voor een ontspannen dag aan zee.

3. Procida, Italië

Procida is het kleinste eiland in de Baai van Napels en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. De kleurrijke huisjes en rustige stranden maken het tot een idyllische bestemming.

4. Kotor, Montenegro

Het middeleeuwse stadje Kotor in Montenegro staat bekend om zijn indrukwekkende vestingwerken en prachtige oude stad. Hoewel het steeds populairder wordt bij toeristen, heeft het nog steeds een onontdekte sfeer.

5. Hydra, Griekenland

Op het eiland Hydra vind je geen auto's, wat bijdraagt aan de rustige en ontspannen sfeer. De witgekalkte huizen en smalle straatjes nodigen uit tot een ontspannen wandeling.

Bestemming Land Highlights
Cadaqués Spanje Authentiek dorp, Salvador Dalí Museum
Comino Malta Turquoise water, rustige stranden
Procida Italië Kleurrijke huisjes, rustige stranden
Kotor Montenegro Oude stad, indrukwekkende vestingwerken
Hydra Griekenland Rustige sfeer, auto-vrij

Dus, als je op zoek bent naar een unieke reiservaring en de kans om enkele van de minst bekende plekken van de Middellandse Zee te ontdekken, overweeg dan deze vijf bestemmingen voor je volgende vakantie. Elk van deze 'onontdekte parels' biedt zijn eigen unieke charme en schoonheid, en zal zeker een blijvende indruk achterlaten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.