5 ongelofelijke ondergrondse steden en hun geschiedenis

JJorine 6 juni 2024 07:06

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om onder de grond te wonen? Nou, je bent niet de enige. Door de eeuwen heen hebben mensen overal ter wereld uitgebreide ondergrondse steden gecreëerd, sommige uit noodzaak, andere uit verlangen naar een unieke levensstijl. Hier zijn vijf ongelooflijke voorbeelden van deze steden en hun fascinerende geschiedenis.

Derinkuyu, Turkije

Derinkuyu is misschien wel de bekendste ondergrondse stad. Geschat wordt dat deze stad, die zich uitstrekt tot een diepte van ongeveer 85 meter, ooit onderdak bood aan 20.000 mensen. De stad werd waarschijnlijk gebouwd tijdens de Byzantijnse periode en werd gebruikt als toevluchtsoord tijdens invasies.

Coober Pedy, Australië

Coober Pedy is een actieve ondergrondse stad die bekend staat om haar opalen mijnen. De bewoners leven in huizen die zijn uitgehouwen in de rotsen om te ontsnappen aan de extreme hitte van de Australische Outback.

Éperlecques, Frankrijk

In Éperlecques, een klein dorp in Frankrijk, vind je een van de meest indrukwekkende ondergrondse constructies uit de Tweede Wereldoorlog: een enorme bunker die door de Duitsers werd gebruikt voor de opslag en lancering van V2-raketten.

Moose Jaw, Canada

Moose Jaw, gelegen in de Canadese provincie Saskatchewan, herbergt een netwerk van tunnels dat in de jaren 1900 werd gebruikt door Chinese immigranten en later door Al Capone tijdens de drooglegging.

Edinburgh Vaults, Schotland

In het hart van Edinburgh bevinden zich de Edinburgh Vaults, een reeks kamers en gangen onder de South Bridge die in de 18e eeuw werden gebruikt voor bedrijven en woningen.

Ondergrondse Stad Land Bijzonderheid
Derinkuyu Turkije Oudste en diepste ondergrondse stad
Coober Pedy Australië Actieve opaal mijnen
Éperlecques Frankrijk Historische WO II bunker
Moose Jaw Canada Gebruikt door Chinese immigranten en Al Capone
Edinburgh Vaults Schotland 18e-eeuwse gewelven gebruikt voor bedrijven en woningen

Elk van deze ondergrondse steden heeft zijn eigen unieke verhalen en geschiedenis, wat ze boeiende bestemmingen maakt voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van de minder bekende facetten van de menselijke geschiedenis en cultuur. Of je nu een avonturier, een geschiedenisliefhebber of gewoon nieuwsgierig bent, een bezoek aan deze ondergrondse steden zal je zeker een dieper inzicht geven in hoe mensen zich hebben aangepast aan de omstandigheden van hun omgeving en hoe deze aanpassingen de loop van de geschiedenis hebben beïnvloed.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.