5 magische winterwonderlanden in Lapland

QQuirijn 14 september 2023 19:17

Lapland, het noordelijke deel van Finland, is een betoverende bestemming, vooral in de winter. Door de eindeloze sneeuwvelden, fonkelende bevroren meren en de mogelijkheid om het Noorderlicht te zien, is het een echt winterwonderland. Hier zijn vijf magische plekken in Lapland die je absoluut moet bezoeken.

1. Rovaniemi

Rovaniemi, de officiële woonplaats van de Kerstman, is een van de meest populaire bestemmingen in Lapland. Hier kun je de Kerstman het hele jaar door bezoeken in het Santa Claus Village. Maar er zijn ook verschillende winteractiviteiten zoals husky- en rendiersledetochten, ijsvissen en sneeuwschoenwandelen.

2. Levi

Levi is bekend om zijn uitstekende skimogelijkheden. Het heeft een breed scala aan hellingen voor zowel beginners als gevorderden. Naast skiën kun je ook sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, en sneeuwscooteren. En als je geluk hebt, kun je het Noorderlicht zien.

3. Saariselkä

Saariselkä is de perfecte plek voor liefhebbers van outdooractiviteiten. Je kunt er langlaufen, sneeuwschoenwandelen en ijsvissen. Ook is het een geweldige plek om het Noorderlicht te spotten.

4. Ylläs

Ylläs is een van de grootste skigebieden in Finland. Het biedt een breed scala aan winteractiviteiten zoals skiën, sneeuwschoenwandelen, en ijsvissen. Daarnaast is Ylläs een van de beste plekken om het Noorderlicht te zien.

5. Kemi

In Kemi kun je het Sneeuwkasteel bezoeken, een prachtig bouwwerk gemaakt van sneeuw en ijs. Je kunt er ook een ijsschip cruise maken. Kemi is een unieke plek die je winterervaring in Lapland volledig kan veranderen.

Hier is een overzicht van de belangrijkste activiteiten in deze vijf bestemmingen:

Bestemming Activiteiten
Rovaniemi Bezoek aan de Kerstman, husky- en rendiersledetochten, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen
Levi Skiën, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, sneeuwscooteren, Noorderlicht spotten
Saariselkä Langlaufen, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, Noorderlicht spotten
Ylläs Skiën, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, Noorderlicht spotten
Kemi Bezoek aan het Sneeuwkasteel, ijsschip cruise

Ongeacht welke bestemming je kiest, Lapland zal je zeker betoveren met zijn magische winterlandschappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.