5 legendarische surfplekken van Hawaï

QQuirijn 30 september 2023 07:11

Als je denkt aan surfen, komt Hawaï meteen in je gedachten. Met zijn kristalheldere water en gigantische golven is Hawaï een paradijs voor surfers. Van wereldberoemde surfkampioenschappen tot vriendelijke lokale surfkampen, Hawaï heeft het allemaal. Hier zijn de top 5 legendarische surfplekken die je moet bezoeken op je volgende trip naar dit prachtige eiland.

1. North Shore, Oahu

De North Shore van Oahu is beroemd om zijn enorme golven en is de thuisbasis van de legendarische Triple Crown of Surfing. Of je nu een ervaren surfer bent of gewoon als toeschouwer wilt genieten van de actie, de North Shore is een must-visit.

2. Waikiki, Oahu

Waikiki is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden, maar ook als een perfecte plek voor beginners. Met zachte golven en tal van surflessen beschikbaar, is Waikiki de ideale plek om te leren surfen.

3. Honolua Bay, Maui

Honolua Bay is beroemd om zijn perfecte rechtse brekers. De beste tijd om hier te surfen is in de winter, wanneer de golven het grootst zijn.

4. Peahi (Jaws), Maui

Voor de meest gedurfde surfers is er Peahi, beter bekend als Jaws. Met golven die wel 20 meter hoog kunnen worden, is dit zeker niet voor de faint-hearted.

5. Hanalei Bay, Kauai

Hanalei Bay is bekend om zijn prachtige landschap en geweldige golven. Het is ook een populaire spot voor longboarders.

Om je te helpen bij het plannen van je surftrip naar Hawaï, hebben we een handig overzicht gemaakt van de beste surfplekken.

Surfplek Beste tijd van het jaar Moeilijkheidsgraad Bijzonderheden
North Shore, Oahu Winter Gevorderd Triple Crown of Surfing
Waikiki, Oahu Hele jaar door Beginners Veel surflessen
Honolua Bay, Maui Winter Gevorderd Perfecte rechtse brekers
Peahi (Jaws), Maui Winter Zeer gevorderd Golven tot 20 meter hoog
Hanalei Bay, Kauai Winter Gemiddeld tot gevorderd Populair bij longboarders

Het surfen op Hawaï is een ervaring die je nooit zult vergeten. Of je nu een ervaren surfer bent of nog nooit op een bord hebt gestaan, er is een surfplek op Hawaï die perfect is voor jou.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.