5 historische spoorwegen die je terug in de tijd nemen

MMirte 15 september 2023 11:37

Reizen op het spoor heeft altijd iets van nostalgie in zich. Dat gevoel wordt alleen maar sterker wanneer je aan boord gaat van een historische trein en een oude spoorwegroute volgt. In dit artikel nemen we je mee naar 5 historische spoorwegen die je terug in de tijd nemen.

De Flåmsbana in Noorwegen

Deze spoorwegroute is een van de steilste standaard spoorweg routes ter wereld. De route begint in het kleine dorpje Flåm en eindigt in het bergstation Myrdal, met een adembenemend uitzicht op de Noorse fjorden. De Flåmsbana is geopend in 1940 en heeft sindsdien bezoekers uit de hele wereld aangetrokken.

De Trans-Siberische spoorweg in Rusland

Met een lengte van meer dan 9000 kilometer is de Trans-Siberische spoorweg de langste spoorlijn ter wereld. Beginnend in Moskou, doorkruist de lijn acht tijdzones voordat het eindpunt Vladivostok wordt bereikt. De reis duurt ongeveer een week en brengt je door enkele van de meest afgelegen en ongerepte landschappen van Rusland.

De Orient Express in Europa

De Orient Express, die Parijs met Istanbul verbindt, is misschien wel de meest beroemde treinreis ter wereld. Hoewel de originele route niet meer bestaat, kun je nog steeds de ervaring van het reizen met de Orient Express beleven via privé treinmaatschappijen.

De Darjeeling Himalayan Railway in India

Deze smalspoorlijn, gebouwd in de jaren 1880, is een van de weinige plaatsen waar je nog steeds een ritje kunt maken met een stoomtrein. De Darjeeling Himalayan Railway staat bekend om zijn spectaculaire uitzicht op de Himalaya.

De Cumbres & Toltec Scenic Railroad in de VS

Deze smalspoorlijn werd in 1880 gebouwd om zilver en goud uit de San Juan Mountains te vervoeren. Tegenwoordig is het een van de beste plaatsen om de Amerikaanse Westelijke gescheidenis te ervaren.

Elk van deze spoorwegen biedt een unieke kijk op de geschiedenis, evenals een onvergetelijke reiservaring. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een reis terug in de tijd, overweeg dan om een van deze historische spoorwegen te bezoeken.

Meer artikelen