5 geheimen van het oude Rome die je kunt ontdekken

QQuirijn 26 november 2023 07:06

Rome, de Eeuwige Stad, is doordrenkt van geschiedenis en geheimen. Vandaag nemen we je mee op een reis door de tijd om 5 van deze verborgen schatten te ontdekken.

Geheim 1: Het ondergrondse Rome

Het eerste geheim dat we gaan onthullen is het ondergrondse Rome, ook wel bekend als 'Roma Sotterranea'. Deze ondergrondse netwerken van tunnels en kamers werden in de oudheid gebruikt voor verschillende doeleinden, variërend van catacomben tot opslagruimten. Een bezoek aan deze verborgen wereld is als een reis door de tijd, die je diep in de Romeinse geschiedenis brengt.

Geheim 2: De verborgen schatten van de Vaticaanse musea

De Vaticaanse musea staan bekend om hun uitgebreide collecties kunst en geschiedenis. Maar wist je dat er ook enkele verborgen schatten zijn die veel bezoekers over het hoofd zien? Hier is een lijst van enkele van deze verborgen juweeltjes:

  • De Niccoline Kapel: Deze kapel is vaak over het hoofd gezien, maar het is absoluut een bezoek waard. De muren zijn bedekt met prachtige fresco's die het leven van St. Stephen en St. Lawrence afbeelden.

  • De Borgia Appartementen: Deze prachtige kamers zijn bedekt met fresco's geschilderd door Pinturicchio en zijn team, en zijn een waar hoogtepunt van de Renaissance kunst.

  • De Gregoriaanse Egyptische Museum: Dit museum heeft een indrukwekkende collectie van Egyptische kunst en artefacten, waaronder een prachtige collectie van mummies.

Geheim 3: Het Pantheon - Meer dan alleen een tempel

Het Pantheon, een van de best bewaarde gebouwen uit de oude Romeinse tijd, is meer dan alleen een tempel. Het is ook een architecturaal wonder dat het meesterschap van de Romeinse architectuur demonstreert. Maar wist je dat het Pantheon ook een geheime boodschap heeft? De bouw van het Pantheon vertegenwoordigt de harmonie van de hemel en de aarde, een concept dat diep geworteld was in de Romeinse cultuur.

Geheim 4: De verborgen tuinen van Rome

Rome is niet alleen bekend om zijn historische monumenten, maar ook om zijn prachtige tuinen. Veel van deze tuinen zijn verborgen parels, weggestopt in de hoeken van de stad. De Orto Botanico, bijvoorbeeld, is een verborgen oase midden in de stad. Met meer dan 3000 soorten planten, is het een paradijs voor natuurliefhebbers.

Geheim 5: De Spookstad Ostia Antica

Onze laatste geheime tip is Ostia Antica, een oude havenstad die altijd in de schaduw van Pompeii heeft gestaan. Maar deze verborgen schat is net zo indrukwekkend en heeft veel minder bezoekers dan zijn beroemde broer. Hier kun je door de straten van een oude Romeinse stad wandelen en je een voorstelling maken van hoe het leven er in die tijd uit zou hebben gezien.

Dus daar heb je het, de 5 verborgen geheimen van het oude Rome. Of je nu een history buff bent of gewoon op zoek bent naar iets anders om te doen in de Eeuwige Stad, deze geheimen zullen je bezoek aan Rome zeker verrijken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.