5 eilanden in Indonesië buiten Bali

MMirte 3 september 2023 14:06

Indonesië, een land bestaand uit meer dan 17.000 eilanden, biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor het avontuurlijke hart. Hoewel Bali vaak de meeste aandacht krijgt, zijn er tal van andere betoverende eilanden die wachten om ontdekt te worden. Hier zijn vijf eilanden in Indonesië buiten Bali die je op je reislijst moet zetten.

1. Lombok

Lombok ligt ten oosten van Bali en is bekend om zijn spectaculaire stranden en surfspots. Met de majestueuze Rinjani vulkaan, traditionele Sasak dorpen en overvloedige watervallen, is Lombok een echt paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

2. Komodo

Komodo is wereldberoemd als thuis van de formidabele Komodo-draak. Maar dat is niet alles wat dit eiland te bieden heeft. Van snorkelen in het roze strand tot het beklimmen van de Padar-heuvel voor een panoramisch uitzicht, Komodo is een must-visit voor elke reiziger.

3. Flores

Flores is een ander prachtig eiland dat deel uitmaakt van de Kleine Soenda-eilanden. Het is bekend om zijn kleurrijke Kelimutu-meren, traditionele dorpen en prachtige stranden. Flores heeft ook een rijke culturele erfgoed, met een unieke mix van lokale tradities en Portugese invloeden.

4. Sulawesi

Sulawesi, voorheen bekend als Celebes, is een van de grootste eilanden in Indonesië. Het biedt een diversiteit aan ervaringen, van het verkennen van de prehistorische grottekeningen in Maros tot het duiken in de Bunaken Marine Park.

5. Sumatra

Sumatra is een eiland vol contrasten, met zijn uitgestrekte regenwouden, actieve vulkanen en levendige steden. Het is ook de thuisbasis van de orang-oetans, die je in het wild kunt zien in het Gunung Leuser National Park.

Hieronder vind je een tabel met een samenvatting van elk eiland en wat het te bieden heeft.

Eiland Bezienswaardigheden Activiteiten
Lombok Rinjani vulkaan, Sasak dorpen, stranden Surfen, wandelen, cultuur proeven
Komodo Komodo draken, roze strand, Padar-heuvel Snorkelen, wandelen, natuur verkennen
Flores Kelimutu-meren, traditionele dorpen, stranden Zwemmen, cultuur proeven, geschiedenis ontdekken
Sulawesi Maros-grottekeningen, Bunaken Marine Park Duiken, cultuur proeven, geschiedenis ontdekken
Sumatra Gunung Leuser National Park, vulkanen, steden Wild spotten, trektochten, stadsverkenning

Indonesië is een schatkist vol met ongerepte eilanden, elk met hun eigen unieke charmes. Dus waarom zou je je beperken tot slechts één eiland? Begin je avontuur vandaag nog en verken de onbekende parels van dit prachtige land.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.