5 culturele festiviteiten in Colombia die je moet ervaren

JJorine 16 september 2023 22:51

Zeg je Colombia, dan denk je direct aan het levendige straatbeeld, de hartelijke mensen en natuurlijk de culturele festiviteiten die het land rijk is. Colombia heeft een rijk en divers cultureel erfgoed en dat zie je terug in de vele festivals en feesten die door het hele land worden gevierd. Of je nu een muziekliefhebber, danser, foodie of gewoon een avontuurlijke reiziger bent, er is altijd wel een feest dat bij je past. In dit artikel nemen we je mee naar vijf culturele festiviteiten in Colombia die je moet ervaren.

Carnaval de Barranquilla

Het Carnaval de Barranquilla is niet alleen één van de grootste carnavals ter wereld, maar ook één van de belangrijkste culturele festiviteiten in Colombia. Het carnaval is een spectaculaire viering van dans, muziek en straatparades, waarbij de straten van Barranquilla tot leven komen met kleurrijke kostuums en levendige muziek. Het carnaval wordt officieel geopend met de 'Battle of the Flowers', een optocht die wordt geleid door de carnavalskoningin.

Feria de Cali

De Feria de Cali is het grootste salsa festival ter wereld. Het festival vindt eind december plaats en bestaat uit concerten, danswedstrijden, straatparades en een stierenvecht festival. Het hoogtepunt van de feria is het 'Salsódromo', waar salsa dansgroepen uit de hele wereld komen om te dansen en te feesten.

Festival de la Leyenda Vallenata

Het Festival de la Leyenda Vallenata is een muziekfestival dat jaarlijks wordt gehouden in de stad Valledupar. Het festival is gewijd aan de Vallenato muziek, een traditionele muziekstijl van de noordelijke kust van Colombia. Tijdens het festival zijn er concerten van bekende Vallenato artiesten, maar er zijn ook wedstrijden voor nieuwe talenten.

Festiviteiten in Medellin

Medellin, de tweede stad van Colombia, is bekend om zijn vele festivals en evenementen. Van het bloemenfestival 'Feria de las Flores' tot het 'Medellin Film Festival', er is altijd wel iets te doen in deze bruisende stad.

Festiviteiten in Cartagena

Cartagena is een stad die bekend staat om zijn historische architectuur en prachtige stranden, maar ook om zijn levendige festivals. Het 'Cartagena International Film Festival' is één van de belangrijkste filmfestivals in Latijns-Amerika, en het 'Cartagena Music Festival' brengt de beste klassieke muziek naar de stad.

Colombia heeft dus heel wat te bieden als het gaat om unieke, culturele festiviteiten. Of je nu houdt van muziek, dans, film of gewoon het ervaren van de Colombiaanse cultuur, er is altijd wel een festival dat bij je past. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.