5 culturele festivals in Mexico die je niet mag missen

JJorine 20 augustus 2023 21:22

Mexico, het land van kleurrijke tradities en betoverende festiviteiten. Van livemuziek en dans tot culinaire feesten, deze 5 culturele festivals in Mexico mag je absoluut niet missen.

Dia de los Muertos

Dit is misschien wel het bekendste festival van Mexico. Het Dia de los Muertos festival, ofwel de Dag van de Doden, vindt plaats van 31 oktober tot 2 november. Het is een tijd waarin Mexicanen de doden eren met prachtige altaars, kleurrijke bloemen en de favoriete gerechten van de overledenen.

Carnaval

Het Carnaval in Mexico is een explosie van kleur, muziek en dans. In de week voorafgaand aan de vastentijd, steden als Mazatlan en Veracruz veranderen in feestelijke hotspots. Verwacht uitbundige parades, kostuumwedstrijden en straatfeesten die tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Cervantino

Het Cervantino festival, officieel bekend als het Internationale Cervantino Festival, is een van de grootste kunst- en cultuurfestivals van Latijns-Amerika. Het vindt elk jaar in oktober plaats in Guanajuato en biedt een breed scala aan performances, van theater en dans tot film en muziek.

Guelaguetza

Het Guelaguetza festival is een jaarlijks terugkerend evenement in de staat Oaxaca. Dit culturele festival viert de inheemse culturen van de regio met traditionele dansen, livemuziek en lokaal eten.

Fiesta de la Candelaria

Het Fiesta de la Candelaria , ook wel bekend als het Kaarsenfeest, vindt plaats in februari in de stad Tlacotalpan. Het is een mix van inheemse en christelijke tradities en bevat bootraces, stierengevechten en live volksmuziek.

Festival Datum Locatie
Dia de los Muertos Oktober-November Heel Mexico
Carnaval Februari Mazatlan, Veracruz
Cervantino Oktober Guanajuato
Guelaguetza Juli Oaxaca
Fiesta de la Candelaria Februari Tlacotalpan

Het maakt niet uit welk tijdstip van het jaar je besluit om naar Mexico te reizen, er is altijd wel een cultureel festival te beleven. Deze festivals geven je niet alleen de kans om te genieten van de levendige en kleurrijke Mexicaanse tradities, maar ook om je onder te dompelen in de lokale cultuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.