5 betoverende woestijnfestivals om te dansen onder de sterren

MMirte 28 oktober 2023 07:07

Als je van festivals houdt en eens iets anders wilt dan het gemiddelde muziekfestival in de stad, dan zijn woestijnfestivals iets voor jou. Midden in de woestijn, onder de blote sterrenhemel, dansen op de beats van je favoriete DJ's, het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. In dit artikel delen we 5 betoverende woestijnfestivals waar je absoluut een keer naartoe moet.

1. Burning Man - Nevada, VS

Het Burning Man festival is waarschijnlijk een van de meest bekende woestijnfestivals. Dit evenement, dat plaatsvindt in de Black Rock Desert in Nevada, is meer dan alleen een muziekfestival. Het is een gemeenschap, een stad die elk jaar uit het niets wordt opgebouwd en na een week weer verdwijnt. Het is een plek waar kunst, muziek en de liefde voor vrijheid samenkomen. Het hoogtepunt van het festival is het verbranden van de 'Burning Man'.

2. Desert Hearts - Californië, VS

Het Desert Hearts festival is een intiem samenzijn in de Mojave woestijn van Californië. Dit festival staat bekend om zijn gemeenschapsgevoel, de geweldige deep house en techno muziek en de prachtige decoraties. Met slechts één podium is het een intiem, maar krachtig festival.

3. Monegros Desert Festival - Huesca, Spanje

In de Monegros woestijn in Spanje vind je het Monegros Desert Festival. Dit is een van de grootste elektronische muziekfestivals van Europa, met een breed scala aan genres, van techno en house tot hiphop. Het evenement duurt 24 uur non-stop, dus bereid je voor op een intense ervaring.

4. Oasis Festival - Marrakech, Marokko

Het Oasis Festival in Marrakech, Marokko, biedt iets heel anders dan de gemiddelde woestijnfestival. Naast de muziek kun je hier ook genieten van de prachtige Marokkaanse cultuur, van de lokale keuken tot traditionele kunst en handwerk.

5. AfrikaBurn - Tankwa Karoo, Zuid-Afrika

Als zusterfestival van Burning Man biedt AfrikaBurn een vergelijkbare ervaring, maar dan op het Afrikaanse continent. Deelnemers bouwen een tijdelijke stad in de woestijn met kunst, themakampen en natuurlijk muziek.

Voorbereiding voor woestijnfestivals

Een woestijnfestival is een unieke ervaring, maar het vraagt ook om een goede voorbereiding. De temperaturen kunnen overdag behoorlijk oplopen, terwijl het 's nachts koud kan zijn. Zorg dat je voldoende water, zonnebrandcrème, warme kleding voor de nacht en een goede tent bij je hebt. Ook is het verstandig om een stofbril en een bandana mee te nemen om je te beschermen tegen het stof.

Dus als je op zoek bent naar unieke festival ervaringen en wilt dansen onder de sterren, dan zijn deze woestijnfestivals absoluut de moeite waard om te overwegen. Ze bieden niet alleen geweldige muziek, maar ook de kans om te dansen in een van de meest indrukwekkende landschappen ter wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.