5 betoverende tuinen in Europa die je moet bezoeken

JJorine 11 augustus 2023 12:12

Europa is niet alleen rijk aan geschiedenis en cultuur, maar ook aan natuurlijke schoonheid. En wat is een betere manier om deze schoonheid te ervaren dan een bezoek aan enkele van de meest betoverende tuinen van het continent? Hier zijn vijf tuinen die je absoluut moet bezoeken.

1. Kew Gardens - Londen, Verenigd Koninkrijk

De Kew Gardens in Londen zijn een van de mooiste tuinen van Europa. Ze zijn de thuisbasis van 's werelds grootste en meest diverse collectie levende planten. Een bezoek aan de Kew Gardens is als een reis rond de wereld, met planten uit alle continenten.

2. Villa d'Este - Tivoli, Italië

Villa d'Este in Tivoli is beroemd om zijn adembenemende watertuinen. De tuinen zijn bezaaid met fonteinen en standbeelden, waardoor ze een sprookjesachtige sfeer hebben.

3. Het Park Güell - Barcelona, Spanje

Het Park Güell in Barcelona is een van de meest unieke tuinen in Europa. Ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí, is het park een mix van natuurlijke en architecturale elementen die een betoverende ervaring bieden.

4. De botanische tuin van de Universiteit van Kopenhagen - Kopenhagen, Denemarken

De botanische tuin van de Universiteit van Kopenhagen is een must-see voor natuurliefhebbers. De tuin herbergt meer dan 13.000 plantensoorten en is beroemd om zijn indrukwekkende palmenhuis.

5. De tuinen van Versailles - Versailles, Frankrijk

Tot slot zijn de tuinen van Versailles in Frankrijk een van de meest beroemde tuinen ter wereld. Deze uitgestrekte tuinen zijn een meesterwerk van tuinontwerp en zijn een must-see voor elke tuinliefhebber.

Tuin Locatie Link
Kew Gardens Londen, VK Website
Villa d'Este Tivoli, Italië Website
Park Güell Barcelona, Spanje Website
Botanische Tuin Kopenhagen, Denemarken Website
Tuinen van Versailles Versailles, Frankrijk Website

Of je nu een tuinliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid, deze betoverende tuinen in Europa zijn zeker een bezoek waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.