5 betoverende herfstlandschappen in Europa

QQuirijn 21 augustus 2023 13:12

Als de zomer voorbij is en de herfst zijn intrede doet, verandert Europa in een schilderachtig paradijs. De bladeren verkleuren van groen naar tinten van oranje, rood en goud, en het landschap krijgt een magisch, sprookjesachtig aanzicht. Voor reisliefhebbers en natuurfotografen is de herfst dan ook een van de mooiste tijden van het jaar om Europa te verkennen. In dit artikel nemen we je mee naar vijf betoverende herfstlandschappen in Europa die je absoluut niet mag missen.

1. De Schotse Hooglanden, Schotland

Het eerste landschap op onze lijst is de Schotse Hooglanden. Dit gebied staat bekend om zijn ruige natuur, diepe meren en uitgestrekte heidevelden. In de herfst verandert het landschap in een explosie van kleuren, met gouden heide, roodoranje varens en diepgroene dennenbomen. Een absolute must voor elke natuurliefhebber.

2. Het Zwarte Woud, Duitsland

Het Zwarte Woud in Duitsland is een van de mooiste en meest fotogenieke plekken in Europa. In de herfst wordt het bos een sprookjesachtige locatie, met mistige ochtenden, zonnestralen die door de bomen pieken, en een bodem bedekt met kleurrijke bladeren. Voor de beste ervaring raden we je aan om de wandelpaden te volgen en het bos te voet te verkennen.

3. Plitvice Meren, Kroatië

De Plitvice Meren in Kroatië zijn een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Europa. Het park bestaat uit 16 terrasvormige meren, verbonden door watervallen. In de herfst reflecteren de meren de veranderende kleuren van de bladeren, wat resulteert in een prachtig kleurenpalet van blauw, groen, geel en rood.

4. De Loire-vallei, Frankrijk

De Loire-vallei in Frankrijk staat bekend om zijn charmante kastelen en uitgestrekte wijngaarden. In de herfst krijgen de wijnbladeren een prachtige kleur, en de kastelen worden omringd door oranje en rode bomen. Dit, gecombineerd met de zachte herfstzon die het landschap laat oplichten, maakt de Loire-vallei een perfecte herfstbestemming.

5. Toscane, Italië

Tenslotte mag Toscane in Italië niet ontbreken op deze lijst. De glooiende heuvels bedekt met wijngaarden en cipressen veranderen in de herfst in een tapijt van goud, rood en bruin. Vooral tijdens de zonsopgang en zonsondergang, wanneer de zon het landschap in een warm, gouden licht baadt, is Toscane op zijn mooist.

Hieronder vind je een handige tabel met de bovengenoemde bestemmingen en de beste maanden om ze te bezoeken:

Bestemming Beste maanden om te bezoeken
Schotse Hooglanden September en Oktober
Het Zwarte Woud Oktober en November
Plitvice Meren Oktober
De Loire-vallei Oktober en November
Toscane Oktober en November

Verpak je camera, trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.