5 bestemmingen voor liefhebbers van jazzmuziek

QQuirijn 11 oktober 2023 15:42

Je hoeft geen muzikant te zijn om de schoonheid van jazzmuziek te waarderen. Als je een liefhebber bent van deze muziekstijl, dan is reizen naar bestemmingen waar jazzmuziek floreert een absolute must. In dit artikel ontdek je de top 5 bestemmingen waar je als jazzliefhebber je hart op kunt halen.

1. New Orleans, VS

New Orleans staat bekend als de geboorteplaats van jazzmuziek. Deze stad heeft het allemaal: van intieme jazz clubs tot grote jaarlijkse jazz festivals zoals het wereldberoemde New Orleans Jazz & Heritage Festival. Bovendien draagt de hele stad een rijke geschiedenis en cultuur die nauw verbonden is met de muziek.

2. Amsterdam, Nederland

Naast de beroemde grachten en musea, heeft Amsterdam een sprankelende jazz scene. Je kunt hier genieten van live jazzmuziek in talloze clubs en bars. Bovendien vindt hier jaarlijks in juli het North Sea Jazz Festival plaats, een van de grootste jazzfestivals ter wereld.

3. Havana, Cuba

De Cubaanse hoofdstad Havana is een paradijs voor jazzliefhebbers. Je kunt er genieten van de unieke mix van Afro-Cubaanse ritmes en jazz. Daarnaast vindt hier elke december het Havana Jazz Festival plaats, een evenement dat muzikanten van over de hele wereld trekt.

4. Tokyo, Japan

Tokyo heeft een van de meest actieve jazz scenes ter wereld. De stad is bezaaid met jazz clubs, van kleine kelders tot grote concertzalen. Bovendien wordt de liefde voor jazz door de hele stad verspreid door talloze platenzaken die gespecialiseerd zijn in jazzmuziek.

5. Montreux, Zwitserland

Montreux, een pittoresk stadje aan het Meer van Genève, is de thuisbasis van het wereldberoemde Montreux Jazz Festival. Dit evenement trekt elk jaar enkele van de grootste namen in de jazzwereld.

Bestemming Unique Jazz ervaring
New Orleans New Orleans Jazz & Heritage Festival
Amsterdam North Sea Jazz Festival
Havana Havana Jazz Festival
Tokyo Talrijke platenzaken gespecialiseerd in jazz
Montreux Montreux Jazz Festival

Behalve deze bestemmingen zijn er nog vele andere plaatsen in de wereld met een bruisende jazz scene, zoals Johannesburg in Zuid-Afrika, waar het jaarlijkse Joy of Jazz festival plaatsvindt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.