5 bestemmingen voor fans van Scandinavische misdaadromans

QQuirijn 12 september 2023 23:02

Ben je een fan van Scandinavische misdaadromans? Dan hebben we een traktatie voor je. Hier komen 5 bestemmingen in Scandinavië die elke fan van deze literaire genre zal waarderen. Deze locaties zijn niet alleen adembenemend mooi, maar zijn ook vaak het decor van enkele van de meest bekende Scandinavische misdaadromans.

1. Ystad, Zweden

Ystad is de thuisbasis van inspecteur Kurt Wallander, het beroemde personage van Henning Mankell. Het kleine stadje in het zuiden van Zweden is net zo charmant en sfeervol als in de boeken.

2. Oslo, Noorwegen

Oslo is de setting voor de thrillers van Jo Nesbø met de onstuimige detective Harry Hole. Je kunt de donkere achterafstraatjes en de knusse koffiehuizen die in de boeken beschreven worden, zelf verkennen.

3. Reykjavík, IJsland

De IJslandse auteur Arnaldur Indridason gebruikt Reykjavík als achtergrond voor zijn boeken over de melancholische detective Erlendur. De stad, ingeklemd tussen bergen en zee, heeft een onmiskenbare charme.

4. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is de thuisbasis van de misdaadromans van Jussi Adler-Olsen. Het is een stad vol contrasten, van de pittoreske oude haven Nyhavn tot de ultramoderne gebouwen aan de waterkant.

5. Helsinki, Finland

In de boeken van de Finse auteur Max Seeck is Helsinki een belangrijke speler. De stad is een mix van oud en modern, en ademt een unieke sfeer uit.

Elk van deze steden is niet alleen een prachtige bestemming op zich, maar biedt ook een unieke manier om je favoriete boeken en personages te beleven.

Stad Land Bekend van
1 Ystad Zweden Henning Mankell
2 Oslo Noorwegen Jo Nesbø
3 Reykjavík IJsland Arnaldur Indridason
4 Kopenhagen Denemarken Jussi Adler-Olsen
5 Helsinki Finland Max Seeck

Literair toerisme is een prachtige manier om je liefde voor boeken en reizen te combineren. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.