5 avontuurlijke zipline-ervaringen over canyons en regenwouden

MMirte 23 december 2023 07:07

Voor de adrenalinejunkies en thrill-seekers onder ons, niets verslaat de rush van zoeven over adembenemende landschappen aan een zipline. De snelheid, de hoogte en de ongelooflijke uitzichten maken zipline ervaringen tot een absoluut hoogtepunt voor avonturiers. In dit artikel nemen we je mee naar 5 van de meest avontuurlijke zipline-ervaringen over canyons en regenwouden wereldwijd.

1. Zipline over de Grand Canyon, USA

De Grand Canyon zipline bij Flightlinez Bootleg Canyon biedt een van de meest spectaculaire zipline-ervaringen ter wereld. Met snelheden tot 80km/u zweeft u over de diepe canyons, terwijl u geniet van het fascinerende landschap.

2. Pacific Zipline, Costa Rica

Costa Rica, bekend om zijn weelderige regenwouden, is de thuisbasis van de Pacific Zipline. Deze zipline-ervaring neemt je mee door en over het regenwoud, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de oceaan en de diverse wildlife.

3. Dragon's Breath Zipline, Labadee, Haïti

De Dragon's Breath Zipline is de langste zipline over water ter wereld. Op zijn hoogste punt hang je 150 meter boven de grond, waardoor je een ongeëvenaard uitzicht hebt op de prachtige kustlijn van Labadee.

4. Flight of the Gibbon, Thailand

Diep in het regenwoud van Chiang Mai vind je de Flight of the Gibbon. Deze zipline-ervaring is uniek omdat hij je direct door het leefgebied van de gibbons voert, een soort apen die in dit gebied leven.

5. The Nevis Catapult, Nieuw-Zeeland

Hoewel technisch gezien geen zipline, verdient de Nevis Catapult in Nieuw-Zeeland zeker een plaats op deze lijst. Deze combinatie van een zipline en een katapult lanceert je 150 meter de lucht in over de Nevis Valley, wat zorgt voor een echte adrenalinekick.

Hieronder vind je een handig overzicht van deze vijf zipline-ervaringen:

Zipline Locatie Bijzonderheden
Grand Canyon USA Over canyons, snelheden tot 80km/u
Pacific Costa Rica Door en over regenwouden, uitzicht op de oceaan
Dragon's Breath Haïti Langste zipline over water, uitzicht op kustlijn
Flight of the Gibbon Thailand Door het leefgebied van gibbons
The Nevis Catapult Nieuw-Zeeland Katapult en zipline in één, 150m de lucht in

Dus, voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en avontuurlijke ervaring, waarom probeer je niet een van deze geweldige ziplines? Of je nu de voorkeur geeft aan het majestueuze uitzicht op canyons of de rijke biodiversiteit van regenwouden, er is een zipline-ervaring die perfect bij je past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.