5 avontuurlijke safariroutes in Tanzania

QQuirijn 3 november 2023 07:07

Tanzania is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het land biedt enkele van de beste wildervaringen op ons continent. We hebben een selectie gemaakt van vijf avontuurlijke safariroutes die je absoluut niet mag missen bij je volgende bezoek aan Tanzania.

Route 1: Serengeti National Park

De Serengeti, bekend om de jaarlijkse migratie van grote kuddes dieren, is een must-see. Een safari door dit park is een onvergetelijke ervaring. Je kunt er leeuwen, olifanten, zebra's en nog veel meer dieren in hun natuurlijke omgeving zien.

Route 2: Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is een andere topbestemming in Tanzania. Deze enorme krater is gevuld met allerlei soorten wilde dieren, waaronder de big five. Het uitzicht vanaf de rand van de krater is adembenemend.

Route 3: Tarangire National Park

Tarangire National Park is bekend om zijn grote populaties olifanten en baobabbomen. Het park is ook de thuisbasis van veel verschillende vogelsoorten. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Route 4: Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park is een klein maar prachtig park, bekend om zijn flamingo's. Daarnaast vind je hier boomklimmende leeuwen en een enorme verscheidenheid aan andere dieren.

Route 5: Ruaha National Park

Ruaha National Park is het grootste nationale park in Tanzania. Het park biedt een authentieke wilderniservaring en is de perfecte plek om te genieten van een rustige en ongerepte safari.

Als je een safari in Tanzania plant, is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen en de beste tijd om te reizen. De grote migratie in de Serengeti vindt bijvoorbeeld plaats tussen juli en oktober.

Hier is een handige tabel met enkele high level details voor elke route:

Route Beste tijd om te bezoeken Kenmerken
Serengeti Juli tot oktober Grote migratie, big five, uitgestrekte savanne
Ngorongoro Krater Hele jaar Big five, prachtige uitzichten
Tarangire Juni tot oktober Olifanten, baobabs, vogels
Lake Manyara Juli tot oktober Flamingo's, boomklimmende leeuwen
Ruaha Mei tot december Authentieke wilderniservaring

Deze vijf avontuurlijke safariroutes in Tanzania bevatten een diversiteit aan wildlife en natuurervaringen die je nergens anders zult vinden. Of je nu een natuur- en dierenliefhebber bent, een fotograaf of een avonturier, Tanzania heeft iets om aan je wensen te voldoen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.