4 wonderlijke watervallen in Zuid-Amerika buiten Iguazu

QQuirijn 5 februari 2024 07:06

Als we het hebben over watervallen in Zuid-Amerika, denken de meeste mensen meteen aan de grootse Iguazu watervallen. Maar dit continent heeft veel meer te bieden! Laten we vier minder bekende, maar even spectaculaire watervallen in Zuid-Amerika ontdekken die je op je bucketlist moet zetten.

1. Kaieteur Watervallen, Guyana

De Kaieteur Watervallen in Guyana zijn een van de grootste single-drop watervallen ter wereld. Met een indrukwekkende hoogte van 226 meter, is het een adembenemend schouwspel. Reizigers kunnen vanuit de hoofdstad Georgetown een klein vliegtuig nemen om de watervallen te bereiken.

2. Angel Watervallen, Venezuela

De Angel watervallen in Venezuela zijn de hoogste watervallen ter wereld met een ongelofelijke hoogte van 979 meter. De watervallen, gelegen in het Canaima National Park, zijn alleen bereikbaar per boot of vliegtuig, wat bijdraagt aan de afgelegen en ongerepte sfeer.

3. Gocta Watervallen, Peru

De Gocta Watervallen in Peru waren tot 2005 onbekend bij de buitenwereld. Met een spectaculaire hoogte van 771 meter, zijn ze een van de hoogste watervallen ter wereld. De watervallen zijn bereikbaar na een prachtige wandeling door het Amazoneregenwoud.

4. Salto del Monday, Paraguay

De Salto del Monday in Paraguay zijn minder bekend, maar bieden een prachtig uitzicht. Gelegen in de buurt van de stad Presidente Franco, zijn deze watervallen 40 meter hoog en 120 meter breed. Een perfecte plek voor een verfrissende duik!

Watervallen Land Hoogte
Kaieteur Guyana 226m
Angel Venezuela 979m
Gocta Peru 771m
Salto del Monday Paraguay 40m

Zuid-Amerika blijft avonturiers en natuurliefhebbers trekken met zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Naast de bekende Iguazu, zijn er tal van andere spectaculaire watervallen die je kunt ontdekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.