4 wildlife-ervaringen in Zuid-Afrika buiten de Big Five

JJorine 19 augustus 2023 12:57

Als je denkt aan Zuid-Afrika, denk je al snel aan de Big Five: de olifant, de leeuw, de buffel, de luipaard en de neushoorn. Maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden dan deze vijf iconische dieren. In dit artikel nemen we je mee op een avontuur buiten de gebaande paden en delen we vier unieke wildlife-ervaringen die je niet mag missen tijdens je reis naar Zuid-Afrika.

1. Pinguïns op Boulders Beach

Boulders Beach, in de buurt van Kaapstad, is de thuisbasis van een kolonie Afrikaanse pinguïns. Het strand is toegankelijk voor bezoekers die de mogelijkheid hebben om de pinguïns in hun natuurlijke omgeving te zien. Het is een unieke ervaring om deze schattige dieren van dichtbij te zien waggelen en zwemmen.

2. Walvissen spotten in Hermanus

Hermanus is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten. Tussen juni en november komen de Zuidkapers hier om te paren en te kalven. Vanaf de kust of tijdens een boottocht kun je deze majestueuze dieren in actie zien. Een onvergetelijke ervaring!

3. Meerkatten in de Kalahari

De Kalahari-woestijn is de thuisbasis van de intrigerende meerkatten. Met een gespecialiseerde gids kun je een kolonie in het wild observeren. Zie hoe ze samenwerken, met elkaar communiceren en voor elkaar zorgen. Het is een fascinerende en ontroerende ervaring.

4. Zeeschildpadden in iSimangaliso Wetland Park

In het iSimangaliso Wetland Park komen verschillende soorten zeeschildpadden om te nestelen. Tijdens een nachttour, tussen november en maart, heb je de kans om dit wonderlijke schouwspel van natuur en overleven te zien.

Wildlife Ervaring Locatie Beste tijd om te bezoeken
Pinguïns Boulders Beach Hele jaar door
Walvissen Hermanus Juni tot November
Meerkatten Kalahari Woestijn Hele jaar door
Zeeschildpadden iSimangaliso Wetland Park November tot Maart

Zuid-Afrika is een land met een ongelofelijk rijke fauna.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.