4 verrassende natuurlijke zwembaden in de wereld

MMirte 5 september 2023 20:07

Als je denkt aan een duik in het water, dan denk je waarschijnlijk aan het strand of misschien een zwembad. Maar heb je ooit gedacht aan natuurlijke zwembaden? Deze bijzondere zwemlocaties bieden een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Hier zijn 4 van de meest verrassende natuurlijke zwembaden in de wereld die je absoluut moet bezoeken.

1. Havasu Falls, Verenigde Staten

Havasu Falls bevindt zich in het Havasupai Indianenreservaat in Arizona. Het turquoise water tegen de achtergrond van de rode rotsen is een onvergetelijk gezicht. Het water is heerlijk koel, wat zorgt voor de perfecte afkoeling tijdens een warme dag. Het is echter niet de makkelijkste plek om te bereiken. Je moet een wandeling van ongeveer 16 kilometer maken om er te komen, maar het is de inspanning meer dan waard.

2. Giola, Griekenland

Giola is een natuurlijk zeewaterbad op het eiland Thassos in Griekenland. Het is een rotsachtige lagune waar je heerlijk kunt zwemmen terwijl je uitkijkt over de Egeïsche Zee. Het water is kristalhelder en wordt van nature verwarmd door de zon. Je kunt hier perfect snorkelen en genieten van de prachtige onderwaterwereld.

3. Fairy Pools, Schotland

De Fairy Pools in Schotland zijn een reeks van kleine watervallen en poelen in de rivier Brittle. Het water is ijskoud, maar zeer verfrissend. De omgeving is adembenemend met de groene heuvels en de bergen op de achtergrond. Het is een geweldige plek om te zwemmen, maar ook om te wandelen en te genieten van de natuur.

4. Devil's Pool, Zambia

Devil's Pool is een natuurlijk zwembad aan de rand van de Victoria watervallen in Zambia. Het is zeker niet voor de faint-hearted. Je kunt hier zwemmen aan de rand van een van de grootste watervallen ter wereld. Het uitzicht is ongelooflijk en het is een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Hier is een kort overzicht van deze vier prachtige natuurlijke zwembaden:

Locatie Land Bijzonderheden
Havasu Falls Verenigde Staten Turquoise water, rode rotsen
Giola Griekenland Natuurlijk zeewaterbad, kristalhelder water
Fairy Pools Schotland Kleine watervallen en poelen, groene heuvels
Devil's Pool Zambia Aan de rand van de Victoria watervallen

Reizen naar deze bijzondere natuurlijke zwembaden biedt een unieke ervaring. Van zwemmen in kristalhelder water tot het hebben van een adembenemend uitzicht, deze plaatsen bieden het allemaal. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.