4 verbazingwekkende drijvende markten in Zuidoost-Azië

QQuirijn 13 augustus 2023 07:01

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je reis in Zuidoost-Azië, dan moet je zeker een bezoek brengen aan één van de vele drijvende markten. Deze markten, gelegen op rivieren en kanalen, zijn een levendige kijk op de traditionele handel en cultuur van de regio. Hier zijn vier verbazingwekkende drijvende markten die je niet mag missen.

1. Damnoen Saduak - Thailand

Bekend als de meest populaire drijvende markt in Thailand, biedt Damnoen Saduak een kleurrijk en levendig schouwspel van bootjes beladen met verse producten, lokale gerechten en handgemaakte souvenirs.

2. Cai Rang - Vietnam

De Cai Rang drijvende markt is de grootste in de Mekong Delta. De markt begint al vroeg in de ochtend, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om de lokale bevolking hun dagelijkse boodschappen te zien doen op het water.

3. Banjarmasin - Indonesië

Ook bekend als de 'Rivierstad', heeft Banjarmasin een van de meest unieke drijvende markten in Zuidoost-Azië. De markt vindt plaats op de Barito rivier en is een geweldige plek om de lokale cultuur en levensstijl te ervaren.

4. Pulau Ketam - Maleisië

De drijvende markt van Pulau Ketam is uniek vanwege zijn ligging op een eiland. De markt is bekend om zijn verse zeevruchten en het is ook een geweldige plek om de traditionele Maleisische cultuur te ervaren.

Naast het bezoeken van deze markten, zijn er ook tal van andere activiteiten die je kunt doen in Zuidoost-Azië. Van het verkennen van tempels en historische bezienswaardigheden, tot het ervaren van de lokale keuken en het deelnemen aan culturele festivals, er is altijd iets te doen in deze bruisende regio. Dus waar wacht je nog op? Start nu met het plannen van je volgende avontuur in Zuidoost-Azië!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.