4 van de meest afgelegen eilanden ter wereld

QQuirijn 22 januari 2024 07:06

Stel je voor dat je je begint aan een avontuur naar enkele van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Deze onbekende en verre paradijzen bieden unieke ervaringen die rijk zijn aan natuur, cultuur en avontuur. In dit artikel leiden we je door vier van deze ongelooflijke bestemmingen.

Tristan da Cunha

Het eerste eiland op onze lijst is Tristan da Cunha. Dit eiland is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld, gelegen op bijna 2.400 kilometer van het dichtstbijzijnde bewoonde land, Saint Helena.

Hoe er te komen: Vanwege de afgelegen locatie zijn er geen reguliere vluchten of veerdiensten naar Tristan da Cunha. De enige manier om er te komen is met de RMS Saint Helena, een postboot die eens in de drie maanden vaart vanaf Kaapstad.

Wat te doen: De natuur op Tristan da Cunha is adembenemend. Je kunt het eiland verkennen, vogels spotten, vissen en de lokale cultuur ervaren. Het eiland is ook de thuisbasis van de zeldzame Tristan-albatros.

Bouvet Island

Het volgende eiland is Bouvet Island. Dit onbewoonde eiland in de Zuid-Atlantische Oceaan is het meest afgelegen eiland ter wereld.

Hoe er te komen: Het betreden van Bouvet Island is extreem moeilijk vanwege het ruige terrein en de weerselementen. Er zijn geen commerciële expedities die naar het eiland gaan, maar het is mogelijk om een privé-expeditie te charteren.

Wat te doen: Omdat het eiland onbewoond en moeilijk toegankelijk is, is het een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je kunt er geweldige landschappen en een unieke fauna ontdekken.

Pitcairn Islands

De Pitcairn Islands zijn een groep van vier vulkanische eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan. De eilanden zijn beroemd als de laatste schuilplaats van de 'Bounty' muiters.

Hoe er te komen: Er zijn geen luchthavens of havens op de Pitcairn Islands. De enige manier om er te komen is per boot vanuit Nieuw-Zeeland.

Wat te doen: Je kunt de historische sites verkennen, duiken, snorkelen en genieten van de prachtige natuur. De eilanden zijn ook de thuisbasis van een unieke mix van Polynesische en Britse cultuur.

Palmerston Island

Palmerston Island is een van de meest unieke en afgelegen eilanden ter wereld. Het eiland is onbewoond, behalve voor de nakomelingen van één man - William Marsters.

Hoe er te komen: Er zijn geen reguliere vluchten of veerdiensten naar Palmerston Island. Bezoeken is alleen mogelijk door vanuit Rarotonga een charterboot te nemen.

Wat te doen: Palmerston Island is een waar paradijs. Je kunt er zwemmen, snorkelen, vissen en genieten van de rust en stilte. Het eiland biedt ook een uniek inzicht in de levensstijl van de weinige bewoners.

Als je houdt van avontuur en het ontdekken van nieuwe plaatsen, dan zijn deze afgelegen eilanden zeker iets voor jou.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.