4 unieke sneeuwfestivals rond de wereld

MMirte 12 september 2023 18:38

Als sneeuwliefhebber is er niets mooiers dan het bijwonen van een sneeuwfestival. Deze festivals, die over de hele wereld plaatsvinden, combineren de schoonheid van de winter met kunst, cultuur en entertainment. In dit artikel ontdekken we vier unieke sneeuwfestivals rond de wereld waar je een keer geweest moet zijn.

1. Sapporo Sneeuwfestival - Japan

Het Sapporo Sneeuwfestival is één van de grootste en meest bekende sneeuwfestivals ter wereld. Dit evenement trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers en biedt een breed scala aan activiteiten, zoals ijssculpturen, muziekoptredens en culinaire hoogstandjes.

2. Harbin IJs- en Sneeuwfestival - China

Het Harbin IJs- en Sneeuwfestival in China is een must-see voor iedere sneeuwliefhebber. Dit festival is beroemd om zijn enorme ijs- en sneeuwsculpturen, die 's avonds spectaculair verlicht worden.

3. Carnaval de Québec - Canada

Het Carnaval de Québec in Canada is het grootste winterfestival in de wereld. Naast sneeuwsculpturen zijn er ook parades, concerten, en sneeuwsporten om van te genieten.

4. Snowbombing - Oostenrijk

Snowbombing in Oostenrijk combineert muziek, sneeuw en feest in één evenement. Dit festival is het perfecte uitje voor degenen die van wintersport en muziek houden.

Festival Locatie Highlights
Sapporo Sneeuwfestival Japan IJssculpturen, muziek, eten
Harbin IJs- en Sneeuwfestival China Grote ijs- en sneeuwsculpturen
Carnaval de Québec Canada Parades, concerten, sneeuwsporten
Snowbombing Oostenrijk Muziek, sneeuw, feest

Deze vier sneeuwfestivals bieden elk een unieke ervaring die je niet wilt missen. Of je nu een fan bent van kunst, muziek, eten of wintersport, er is een sneeuwfestival dat perfect bij je past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.