4 serene meditatieoorden in Thailand

QQuirijn 14 september 2023 09:32

Thailand, bekend om zijn rijke boeddhistische cultuur en adembenemende landschappen, is een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar innerlijke rust en sereniteit. Dit artikel neemt je mee op een spirituele reis langs vier serene meditatieoorden in Thailand, waar je kunt ontspannen, opladen en je meditatietechnieken kunt verfijnen.

Wat Phra Dhammakaya

Het eerste op de lijst is Wat Phra Dhammakaya, gevestigd in de provincie Pathum Thani. Dit is de grootste Boeddhistische tempel in Thailand en een populaire bestemming voor zowel lokale als internationale meditators. Het tempelcomplex is echt een wonder om te zien, met duizenden gouden Boeddha's en een imposante stupa.

Doi Suthep Vipassana Meditatie Centrum

Gelegen in de bergen van Chiang Mai, is het Doi Suthep Vipassana Meditatie Centrum een ideale plek voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en serene omgeving om te mediteren. Het centrum biedt zowel korte als lange termijn retraites aan, en er wordt Vipassana meditatie onderwezen, een techniek die gericht is op het ontwikkelen van inzicht in de ware aard van de realiteit.

Suan Mokkh International Dharma Hermitage

Het Suan Mokkh International Dharma Hermitage, gelegen in de provincie Surat Thani, is een ander geweldig meditatieoord in Thailand. Opgericht door de gerespecteerde Boeddhistische monnik Ajahn Buddhadasa, dit centrum biedt 10-daagse Vipassana-retraites in volledige stilte. Dit is een geweldige plek om de drukte van de wereld achter je te laten en je volledig te richten op je meditatieoefeningen.

Wat Mahathat

In het hart van de oude stad van Ayutthaya ligt Wat Mahathat, een oude tempel met een rijke geschiedenis. Hoewel het nu een ruïne is, blijft het een populair meditatieoord. Het is bijzonder geliefd vanwege de beroemde Boeddha-kop die in een boom is verstrengeld, wat een unieke en rustgevende sfeer creëert.

Hier is een korte samenvatting van deze vier serene meditatieoorden in Thailand:

Meditatieoord Locatie Aangeboden Retraites
Wat Phra Dhammakaya Pathum Thani Diverse retraites, waaronder dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse programma's
Doi Suthep Vipassana Meditatie Centrum Chiang Mai Korte en lange termijn Vipassana retraites
Suan Mokkh International Dharma Hermitage Surat Thani 10-daagse stilteretraites
Wat Mahathat Ayutthaya Zelfstudie meditatie, met de mogelijkheid om monniken om begeleiding te vragen

Het bezoeken van deze meditatieoorden in Thailand kan een diepgaande en verrijkende ervaring zijn. Of je nu een doorgewinterde meditator bent of net begint met deze spirituele oefening, deze plekken bieden een rustige en ondersteunende omgeving om te groeien en te leren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.