4 schilderachtige treinreizen door de Andes

JJorine 26 augustus 2023 10:51

Als er één manier is om de majesteuze Andes echt te beleven, dan is het wel via het spoor. Treinreizen door de Andes bieden een unieke, schilderachtige ervaring met onvergetelijke uitzichten. In dit artikel nemen we je mee op reis en ontdekken we vier van de meest indrukwekkende routes.

1. De Andean Explorer

De Andean Explorer is een luxe trein die de route volgt van Cusco, het hart van het Inca-rijk, naar het adembenemende Puno bij het Titicacameer. Deze reis van 10 uur neemt je mee door enkele van de meest schilderachtige landschappen van Peru.

2. De Tren Crucero

De Tren Crucero in Ecuador is een vierdaagse reis die begint in de hoofdstad Quito en eindigt in de havenstad Guayaquil. Deze reis combineert comfort met onvergetelijke ervaringen, zoals een bezoek aan een traditionele Andes-markt en een rit langs de duivelse neus, een berg met bijna loodrechte wanden.

3. De Belmond Hiram Bingham

De Belmond Hiram Bingham is vernoemd naar de ontdekker van Machu Picchu en biedt een luxe ervaring aan boord. Deze trein volgt de route van Cusco naar Machu Picchu, waardoor reizigers de kans krijgen om het spectaculaire Inca-rijk te verkennen.

4. De Ferrocarril Central Andino

De Ferrocarril Central Andino is de hoogstgelegen treinreis ter wereld. De reis begint in de kusthoofdstad Lima en eindigt in Huancayo, waar je de kans krijgt om traditionele Peruaanse cultuur te ervaren.

Hier is een handige tabel die de belangrijkste details van elke reis vergelijkt:

Trein Start Eind Duur Hoogtepunten
Andean Explorer Cusco Puno 10 uur Titicacameer
Tren Crucero Quito Guayaquil 4 dagen Duivelse neus
Belmond Hiram Bingham Cusco Machu Picchu 1 dag Machu Picchu
Ferrocarril Central Andino Lima Huancayo 12 uur Hoogstgelegen treinreis ter wereld

Elke traject heeft zijn eigen unieke charme en biedt een ander perspectief op de adembenemende Andes. Ongeacht welke je kiest, een ding is zeker: deze treinreizen door de Andes zullen je een ervaring bieden die je nooit zult vergeten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.