4 rustige monastieke retraites in Europa

QQuirijn 31 augustus 2023 17:17

Iedereen heeft af en toe een pauze nodig. En wat is er nu beter om je hoofd leeg te maken dan een rustige monastieke retraite in Europa? Hier zijn vier van de beste plekken waar je naartoe kunt gaan als je op zoek bent naar rust, stilte en spirituele vernieuwing.

1. Abdij van Le Bec Hellouin, Frankrijk

Gelegen in de serene rust van de Franse platteland, staat de Abdij van Le Bec Hellouin bekend om zijn stilte retraites. Hier krijg je de kans om te leven volgens het ritme van de monniken, met dagelijkse gebeden en maaltijden in stilte.

2. Klooster van St. Benedictus, Italië

Het Klooster van St. Benedictus in Italië is een andere geweldige bestemming voor een monastieke retraite. Het klooster is gelegen in de serene landschappen van Subiaco en biedt retraites waar je kunt deelnemen aan de dagelijkse routines van de monniken.

3. Klooster van Montserrat, Spanje

Het Klooster van Montserrat in Spanje is een populaire pelgrimage bestemming. Maar wist je dat je hier ook voor een retraite terecht kunt? Je kunt de nacht doorbrengen in het klooster en deelnemen aan de gebeden en rituelen van de monniken.

4. Iona Abbey, Schotland

Het Iona Abbey in Schotland is een unieke plek voor een monastieke retraite. Gelegen op het rustige eiland Iona, biedt de abdij een rustige en serene omgeving voor spirituele verjonging.

Hier is een handige tabel om te helpen bij het plannen van je retraite:

Retraite Locatie Bijzonderheden
Abdij van Le Bec Hellouin Frankrijk Stilte retraites
Klooster van St. Benedictus Italië Dagelijkse routines van de monniken
Klooster van Montserrat Spanje Pelgrimage bestemming
Iona Abbey Schotland Rustige omgeving

Elk van deze retraites biedt iets unieks, van de stilte van de Franse bergen tot de serene landschappen van Italië. Dus of je nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te reflecteren, of een diepere spirituele ervaring, er is een retraite voor jou.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.