4 prachtige kerstmarkten in Europa buiten Duitsland

QQuirijn 4 september 2023 17:37

Ben je op zoek naar de perfecte plek om in de kerstsfeer te komen? Europa heeft meer dan genoeg te bieden als het gaat om kerstmarkten. Hoewel de Duitse markten vaak het populairst zijn, zijn er veel andere verborgen juweeltjes te ontdekken in Europa. In dit artikel belichten we vier prachtige kerstmarkten buiten Duitsland die je absoluut moet bezoeken.

Strasbourg, Frankrijk

De kerstmarkt in Strasbourg, ook wel bekend als de 'Christkindelsmärik', is een van de oudste en grootste kerstmarkten van Europa. Het begon allemaal in 1570 en de markt heeft sindsdien elk jaar plaatsgevonden. Je kunt er traditionele Elzas-wijn proeven, handgemaakte cadeaus kopen en genieten van de prachtig verlichte gevels van de vakwerkhuizen.

Wenen, Oostenrijk

Wenen verandert in een magisch winterwonderland in de kerstperiode. Er zijn verschillende markten verspreid over de stad, maar de 'Wiener Christkindlmarkt' op het Rathausplatz is een van de meest indrukwekkende. Hier vind je allerlei cadeaus, van handgemaakte kerstdecoraties tot traditionele Oostenrijkse lekkernijen.

Strasbourg Wenen
Startdatum Kerstmarkt Eind november Midden november
Einde Kerstmarkt Eind december Eind december
Specialiteiten Elzasser wijn, Handgemaakte cadeaus Kerstdecoraties, Oostenrijkse lekkernijen
Bijzonderheden Oudste kerstmarkt van Europa, Prachtig verlichte vakwerkhuizen Magisch winterwonderland, Wiener Christkindlmarkt op het Rathausplatz

Praag, Tsjechië

De kerstmarkt op het Oude Stadsplein in Praag is een van de mooiste van Europa. Het plein wordt gevuld met kleurrijke kerstkramen, waar je kunt genieten van Tsjechische kerstlekkernijen, zoals Trdelník (een soort zoete rol) en warme wijn.

Brussel, België

'Winter Wonders' in Brussel is een van de grootste kerstmarkten in België. Naast de vele kraampjes met eten, drinken en geschenken, is er ook een indrukwekkende ijsbaan en een reuzenrad. Maak je bezoek compleet met een bezoek aan de 'Sound and Light Show' op de Grote Markt.

Om een heerlijke kerstervaring te hebben, mag een bezoek aan deze Europese kerstmarkten zeker niet ontbreken. Elk van deze markten biedt iets unieks en zal je kerst ongetwijfeld onvergetelijk maken. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.