4 onvergetelijke culinaire festivals in Azië

JJorine 20 december 2023 07:07

Asia, een continent vol culturele diversiteit, laat zijn rijke erfgoed en tradities zien door een verscheidenheid aan culinaire festivals. Deze festivals, die variëren van kleine lokale evenementen tot grote internationale feesten, zijn een smaakvolle viering van eten en cultuur. Hier zijn vier onvergetelijke culinaire festivals in Azië die je niet mag missen als je een fijnproever bent.

1. Het Qingming Festival in China

Het Qingming Festival, ook bekend als het Tomb-Sweeping Day, is meer dan alleen een gelegenheid om eer te betuigen aan de voorouders. Dit festival, dat op 4 of 5 april wordt gevierd, is ook een tijd voor het proeven van traditionele Chinese gerechten zoals 'Qingtuan' - groene kleverige rijstballetjes gevuld met rode bonenpasta.

2. Het Pahiyas Festival in de Filippijnen

Het Pahiyas Festival is een van de meest kleurrijke en levendige festivals op de Filippijnen. Gehouden in mei, is het een viering van de oogst, waarbij huizen worden versierd met landbouwproducten en lokale delicatessen, zoals 'kiping' - een helder gekleurd, bladachtig ornament gemaakt van rijst.

3. Het Songkran Festival in Thailand

Het Songkran Festival, ook bekend als het Thaise Nieuwjaar, wordt elk jaar van 13 tot 15 april gevierd. Tijdens de festiviteiten kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan Thaise gerechten, zoals 'Pad Thai', 'Som Tam' en 'Mango Sticky Rice'.

4. Het Mooncake Festival in China

Het Mooncake Festival, ook bekend als het Mid-Autumn Festival, is een tijd voor familiebijeenkomsten en het genieten van maancakes. Deze traditionele Chinese gebakjes, gevuld met lotuspasta en eidooiers, symboliseren volledigheid en eenheid.

Hier is een handige tabel met details over elk van deze festivals:

Festival Locatie Datum Kenmerkend gerecht
Qingming Festival China 4 of 5 april Qingtuan
Pahiyas Festival Filippijnen mei Kiping
Songkran Festival Thailand 13 tot 15 april Pad Thai, Som Tam, Mango Sticky Rice
Mooncake Festival China 15e dag van de 8e maanmaand Mooncake

Deze vier festivals bieden elk een unieke culinaire ervaring die je geest en smaakpapillen zal verrukken. Dus pak je vork en ga op een culinaire reis door Azië!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.