4 ongerepte nationale parken in Canada

QQuirijn 17 augustus 2023 21:21

Canada staat bekend om zijn adembenemende natuur, met uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergen en kristalheldere meren. Het land is bezaaid met nationale parken, maar sommige zijn nog bijna ongerept en nauwelijks ontdekt door toeristen. In dit artikel belichten we vier van deze ongerepte nationale parken in Canada die je absoluut zou moeten bezoeken.

Auyuittuq National Park

Het Auyuittuq National Park is een van de meest afgelegen en onontdekte plekken in Canada. Dit park, gelegen op Baffin Island in Nunavut, biedt adembenemende gletsjers, fjorden en een ongelooflijk wildleven zoals ijsberen en walrussen. Het is een paradijs voor avontuurlijke wandelaars en klimmers.

Nahanni National Park

Het Nahanni National Park in de Northwest Territories is beroemd om zijn spectaculaire South Nahanni River en de indrukwekkende Virginia Falls. Dit park staat bekend om zijn unieke geologische kenmerken en diverse ecosystemen, waardoor het een hotspot is voor natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek.

Kluane National Park

Het Kluane National Park in Yukon is thuisbasis voor de hoogste berg van Canada, Mount Logan. Met zijn uitgestrekte gletsjervelden, kristalheldere meren en uitbundige wildlife is het een must voor iedere natuurliefhebber. Het is een geweldige plek voor outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen en vliegen over de indrukwekkende berglandschappen.

Torngat Mountains National Park

Het Torngat Mountains National Park in Newfoundland en Labrador is een van de minst bezochte nationale parken van Canada, maar zeker niet minder indrukwekkend. Het biedt spectaculaire uitzichten op bergen, fjorden en ijsbergen, en de kans om wilde dieren zoals ijsberen en kariboes te zien.

Park Locatie Unieke Kenmerken
Auyuittuq National Park Baffin Island, Nunavut Gletsjers, fjorden, ijsberen
Nahanni National Park Northwest Territories South Nahanni River, Virginia Falls
Kluane National Park Yukon Mount Logan, gletsjervelden
Torngat Mountains National Park Newfoundland en Labrador Bergen, fjorden, ijsbergen

Deze vier nationale parken bieden een unieke natuurbeleving en vertegenwoordigen de ongerepte wildernis van Canada. Het bezoeken van deze parken draagt ook bij aan de natuurbescherming en het behoud van deze prachtige gebieden. Dus als je op zoek bent naar het avontuur en de rust van de Canadese wildernis, zijn deze ongerepte nationale parken de perfecte bestemmingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.