4 ongerepte bossen in Estland voor natuurliefhebbers

JJorine 24 september 2023 07:11

Als natuurliefhebber moet Estland zeker op je reislijstje staan. Met zijn uitgestrekte bossen, heldere meren en rijke biodiversiteit, biedt Estland een onvergetelijke ervaring voor elke natuurliefhebber. In dit artikel nemen we je mee naar vier van de meest ongerepte bossen in Estland.

Soomaa Nationaal Park

Soomaa Nationaal Park, een van de grootste moerasgebieden in Europa, is beroemd om zijn vijfde seizoen, waarbij de smeltende sneeuw het landschap verandert in een gigantische overstroming. Het park is de perfecte plek voor kanoën, wandelen en wildkamperen.

Het park staat vol met verschillende soorten flora en fauna, waarmee het een paradijs is voor natuurfotografen en wildlife liefhebbers.

Lahemaa Nationaal Park

Lahemaa Nationaal Park, het oudste en grootste nationale park van Estland, staat bekend om zijn ongerepte bossen, moerassen en kustlijn. Het park heeft een rijke biodiversiteit met tal van diersoorten zoals herten, elanden en lynxen.

Lahemaa biedt tal van activiteiten, van wandelen en fietsen tot vogels spotten en natuurtochten.

Alutaguse Nationaal Park

Alutaguse Nationaal Park, het nieuwste nationale park van Estland, staat bekend om zijn dichte bossen en rijke wildlife. Het park is een belangrijke habitat voor de bruine beer, de wolf en de lynx.

Het park is de perfecte plek voor wandelen, vogels spotten en natuurtochten.

Vilsandi Nationaal Park

Vilsandi Nationaal Park, gelegen op de westelijke eilanden van Estland, staat bekend om zijn spectaculaire landschappen en rijk zeeleven. Het park is een belangrijke migratieroute voor vele vogelsoorten.

Het park biedt tal van activiteiten, van wandelen en vogels spotten tot zeehonden kijken en kajakken.

Hier is een korte samenvatting van de vier ongerepte bossen:

Naam Activiteiten Wildlife
Soomaa Nationaal Park Wandelen, Kanoën, Wildkamperen Flora, Fauna
Lahemaa Nationaal Park Wandelen, Fietsen, Vogels spotten Herten, Elanden, Lynxen
Alutaguse Nationaal Park Wandelen, Vogels spotten Bruine beer, Wolf, Lynx
Vilsandi Nationaal Park Wandelen, Vogels spotten, Kajakken Vogels, Zeehonden

Estland heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers, van adembenemende landschappen en rijke biodiversiteit tot groene reizen en duurzaam toerisme. Maak je klaar om de ongerepte bossen van Estland te ontdekken en je te laten inspireren door de wonderen van de natuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.