4 onbekende maar adembenemende koraalriffen

JJorine 25 augustus 2023 21:12

Wanneer we denken aan koraalriffen, komen er al snel bekende plekken zoals het Grote Barrièrerif in Australië en de Red Sea Coral Reef in Egypte in ons op. Maar wist je dat er ook veel onbekende, maar adembenemende riffen zijn die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken? In dit artikel nemen we je mee naar vier van deze onontdekte parels.

1. Tubbataha riffen, Filipijnen

De Tubbataha riffen liggen in de Sulu Zee en zijn alleen per boot bereikbaar. Dit rif is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn kraakheldere water en de overvloed aan zeeleven. Je kunt er haaien, dolfijnen, schildpadden en zelfs walvissen spotten.

2. Wakatobi, Indonesië

Wakatobi, een marinepark in Zuidoost-Sulawesi, is een paradijs voor duikers. De naam Wakatobi is een acroniem van de vier belangrijkste eilanden: Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko. Deze plek is bekend om zijn rijke koraalriffen en kleurrijke zeeleven.

3. Raja Ampat, Indonesië

Raja Ampat is een archipel van meer dan 1500 eilanden in de provincie West-Papoea. Het staat bekend om zijn adembenemende onderwaterlandschappen en de enorme diversiteit aan zeeleven.

4. Pulau Sipadan, Maleisië

Pulau Sipadan, gelegen in de Celebeszee, is een van de beste duiklocaties ter wereld. De muur van koraal die direct vanaf het strand begint is een ware trekpleister voor duikers.

Hieronder vind je een tabel met een overzicht van deze vier adembenemende, maar minder bekende koraalriffen, en enkele details over elk rif.

Rif Locatie Bijzonderheden
Tubbataha riffen Filipijnen UNESCO-werelderfgoed, rijk zeeleven
Wakatobi Indonesië Marinepark, rijk koraalrif
Raja Ampat Indonesië Meer dan 1500 eilanden, enorm biodivers
Pulau Sipadan Maleisië Muur van koraal direct aan strand

Het ontdekken van onbekende koraalriffen is een spannend avontuur. Ze bieden de kans om de wonderen van de onderwaterwereld te ervaren, weg van de drukke toeristische plekken. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.