4 must-visit tempels in Zuidoost-Azië

QQuirijn 5 september 2023 11:52

Als je denkt aan het reizen naar Zuidoost-Azië, denk je waarschijnlijk aan prachtige stranden, exotische keukens en bruisende steden. Maar Zuidoost-Azië is ook de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende en historische tempels ter wereld. Dit zijn vier must-visit tempels die je absoluut niet mag missen in je reisplannen.

1. Angkor Wat, Cambodja

Angkor Wat is niet alleen de grootste religieuze monument ter wereld, maar ook een van de belangrijkste archeologische sites. Gebouwd in de 12e eeuw, wordt het beschouwd als het hoogtepunt van de Khmer-architectuur. De tempel is versierd met bas-reliëfs die epische Hindoeïstische verhalen vertellen, en het is een belangrijke plaats voor zowel toeristische als spirituele bezoeken.

2. Borobudur, Indonesië

De Borobudur is een 9e-eeuwse Mahayana Boeddhistische tempel in Midden-Java, Indonesië. Met meer dan 500 Boeddha beelden en 2.672 reliëfpanelen is het de grootste Boeddhistische tempel ter wereld en wordt het beschouwd als een van de grootste meesterwerken van Boeddhistische architectuur.

3. Wat Arun, Thailand

Gelegen aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok, is Wat Arun ook bekend als de Tempel van de Dageraad. Het is een van de meest iconische tempels van Thailand, vooral bekend om zijn grote prang (toren) die versierd is met kleurrijk porselein.

4. My Son Sanctuary, Vietnam

My Son is een verzameling Hindoeïstische tempels gebouwd tussen de 4e en 14e eeuw door het Champa koninkrijk. De tempels zijn toegewijd aan de god Shiva en zijn ontworpen om de goddelijkheid van de koning te symboliseren.

Tempel Land Bijzonderheden
Angkor Wat Cambodja Grootste religieuze monument ter wereld
Borobudur Indonesië Grootste Boeddhistische tempel ter wereld
Wat Arun Thailand Iconische toren versierd met kleurrijk porselein
My Son Sanctuary Vietnam Oude Hindoeïstische tempels van het Champa koninkrijk

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.