4 must-do trekkings in de Himalaya

JJorine 19 augustus 2023 16:12

De Himalaya, een van de meest pittoreske en avontuurlijke bestemmingen op aarde, biedt talloze indrukwekkende trekkingroutes. Van gemakkelijke wandelingen tot zware bergtochten, er is voor ieder wat wils. In dit artikel presenteren we je vier must-do trekkings in de Himalaya.

Everest Base Camp Trek

De Everest Base Camp Trek is wellicht de bekendste trektocht ter wereld. Het is een ongelooflijke reis naar het basiskamp van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Tijdens de trektocht kun je genieten van prachtige uitzichten op enkele van de hoogste pieken in de Himalaya, evenals van de rijke Sherpa-cultuur.

Annapurna Circuit Trek

De Annapurna Circuit Trek is een andere populaire route in de Himalaya. Deze trektocht neemt je mee door enkele van de meest diverse landschappen in de regio, van weelderige groene bossen tot dorre bovenalpiene gebieden. De trekking is zowel fysiek als cultureel verrijkend.

Manaslu Circuit Trek

De Manaslu Circuit Trek is een van de minder bekende, maar niet minder indrukwekkende trekkings in de Himalaya. Het biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. De route gaat rond de op acht na hoogste berg ter wereld, de Manaslu.

Gokyo Ri Trek

De Gokyo Ri Trek is een geweldige optie voor diegenen die weg willen van de drukte van de populaire routes. Het biedt adembenemende uitzichten op de Everest en andere nabijgelegen pieken, evenals prachtige meren en gletsjers.

Hier is een handige tabel met de basisinformatie over deze vier trekkings:

Trekking Duur Moeilijkheidsgraad Hoogste punt
Everest Base Camp Trek 12-14 dagen Moeilijk 5.364 m
Annapurna Circuit Trek 17-21 dagen Moeilijk 5.416 m
Manaslu Circuit Trek 14-16 dagen Moeilijk 5.106 m
Gokyo Ri Trek 12-14 dagen Gemiddeld 5.357 m

Elke trekking in de Himalaya is een unieke en onvergetelijke ervaring. Het is absoluut een must-do voor elke avonturier en natuurliefhebber.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.