4 lokale markten in Marrakech voor de ultieme Marokkaanse ervaring

QQuirijn 29 september 2023 16:07

Marrakech, bekend als de 'Rode Stad', is een levendig doolhof van kleurrijke markten, betoverende tuinen en uitnodigende cafés. Een bezoek aan Marrakech is als een duik in een levendig kunstwerk, met elke hoek van de stad die een nieuwe verrassing biedt. Maar voor de ultieme Marokkaanse ervaring, zijn het de lokale markten die je echt niet mag missen. Hier zijn de vier lokale markten die je absoluut moet bezoeken tijdens je reis naar Marrakech.

1. Jemaa el-Fnaa

Gelegen in het hart van de oude stad, is de Jemaa el-Fnaa markt een essentieel onderdeel van elke reis naar Marrakech. Overdag vind je er een verscheidenheid aan kraampjes die alles verkopen, van verse sappen en gedroogd fruit tot traditionele Marokkaanse kleding en handgemaakte sieraden. 's Nachts komt de markt echt tot leven met straatartiesten, verhalenvertellers en eetkraampjes.

2. Souk Semmarine

Souk Semmarine is de grootste en meest bekende markt in Marrakech. Deze markt biedt een oneindige reeks van handgemaakte goederen, van keramiek en zilverwerk tot lederwaren en textiel.

3. Mellah Markt

De Mellah markt, gelegen in de Joodse wijk van Marrakech, is een geweldige plek om verse producten en specerijen te kopen. Het is ook bekend om zijn geweldige selectie van stoffen en traditionele Marokkaanse slippers, bekend als babouches.

4. Souk Cherifia

Als je op zoek bent naar unieke, moderne Marokkaanse ambachten, is de Souk Cherifia de plek om te zijn. Hier vind je alles, van hedendaagse kleding en accessoires tot meubels en interieurontwerpen.

Tabel 1: Overzicht van de lokale markten in Marrakech

Markt Beschrijving Producten
Jemaa el-Fnaa Hart van de oude stad, levendige sfeer Sappen, gedroogd fruit, kleding, sieraden
Souk Semmarine Grootste markt van Marrakech Handgemaakte goederen, keramiek, zilverwerk, leer, textiel
Mellah Markt Gelegen in Joodse wijk, verse producten en specerijen Vers voedsel, stoffen, babouches
Souk Cherifia Moderne Marokkaanse ambachten Kleding, meubels, accessoires

Elke markt in Marrakech biedt een unieke ervaring en een kans om de lokale cultuur en tradities te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar handgemaakte schatten, de beste lokale keuken wilt proeven of gewoon de levendige sfeer van Marrakech wilt ervaren, deze lokale markten zullen je reis onvergetelijk maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.