4 inspirerende pelgrimstochten buiten Santiago de Compostela

JJorine 22 september 2023 18:12

Wie aan pelgrimstochten denkt, denkt vaak aan de beroemde Camino de Santiago in Spanje. Maar de wereld is rijk aan spirituele reizen, elk met hun eigen unieke charme en betekenis. In dit artikel nemen we je mee op vier inspirerende pelgrimstochten buiten Santiago de Compostela.

1. Shikoku Pilgrimage - Japan

De Shikoku pelgrimstocht, ook wel bekend als de '88 Tempel Pelgrimage', is de meest bekende pelgrimstocht van Japan. Deze pelgrimstocht neemt je mee op een 1.200 kilometer lange reis rond het eiland Shikoku. Je bezoekt 88 officiële tempels, elk met hun eigen verhaal en betekenis. De schoonheid van de natuur en de vriendelijkheid van de lokale bevolking maken deze reis tot een ware spirituele ervaring.

2. Via Francigena - Italië

De Via Francigena is een historische route die Canterbury in Engeland verbindt met Rome in Italië. Deze inspirerende reis neemt je mee door het hart van Europa, langs historische steden, glooiende heuvels en prachtige landschappen. De pelgrimstocht eindigt in de Eeuwige Stad, bij de majestueuze Sint-Pietersbasiliek.

3. Lourdes - Frankrijk

Lourdes is een van de meest bezochte pelgrimsoorden ter wereld. Elk jaar trekken miljoenen gelovigen naar deze kleine stad in het zuiden van Frankrijk, op zoek naar genezing en spirituele verlichting. De grot van Massabielle, waar de heilige Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous verscheen, is het centrum van de pelgrimstocht.

4. Mount Kailash - Tibet

Mount Kailash is een van de meest heilige plaatsen op aarde. Deze indrukwekkende berg in de Himalaya wordt door vele religies als heilig beschouwd. Het omcirkelen van de berg, een tocht van ongeveer 52 kilometer, wordt beschouwd als een krachtige daad van devotie.

Aanvullende informatie

Hier is een kort overzicht van de vier pelgrimstochten die we in dit artikel hebben besproken.

Pelgrimstocht Land Afstand Hoogtepunten
Shikoku Pilgrimage Japan 1.200 km 88 Tempels
Via Francigena Italië 1.700 km Canterbury tot Rome
Lourdes Frankrijk Verschilt Grot van Massabielle
Mount Kailash Tibet 52 km Heilige berg in de Himalaya

Of je nu op zoek bent naar een avontuur, spirituele verlichting of een kans om jezelf uit te dagen, deze pelgrimstochten bieden een unieke ervaring voor iedereen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.